hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  CES 2015: Nvidia a prezentat Tegra X1. Primul procesor mobil ce depaseste puterea de procesare de 1 teraflop!

CES 2015: Nvidia a prezentat Tegra X1. Primul procesor mobil ce depaseste puterea de procesare de 1 teraflop!

calendar_month 05 Ian 2015, 11:30
Nvidia a adus in acest an la Consumer Electronics Show din Las Vegas noul chipset Nvidia Tegra X1, o solutie hardware menita sa depaseasca performantele produselor rivalilor de la Qualcomm.
Noul chipset egra X1 este inca in faza de proiect, iar compania nu a oferit deocamdata si demo-uri relevante cu noul procesor, dar in prezentarea de la CES reprezentantii Nvidia au mentionat ca desi puterea de procesare va fi dubla fata de generatia anterioara, Tegra K1, consumul de energie va ramane la acelasi nivel.

Jen-Hsun Huang, CEO-ul Nvidia, a precizat ca noul chipset nu va avea rival. Bazat pe arhitectura Maxwell, Tegra X1 dispune de CPU cu opt nuclee (64 biti) si procesor grafic Maxwell cu 256 de nuclee. Tegra X1 poate sustine rezolutii 4K la 60 fps si este primul chipset mobil capabil de putere de procesare de 1 teraflop, dupa cum scriu cei de la The Verge.
Pasul inregistrat de Nvidia este cu adevarat remarcabil.
Aplicatiile practice ale noului chipset de la Nvidia nu se vor limita la generatiile urmatoare de device-uri mobile inteligente de top. Nvidia Tegra X1 va fi si creierul solutiei Drive CX - Digital Cockpit Computer, cel mai complex sistem computerizat dedicat industiei auto si care va dota masinile viitorului (self driving car) si se va ocupa de tot ceea ce inseamna infotainment si entertainment in automobilele viitorului.
Sursa: The Verge
Foto: Slashgear
UPDATE: Tegra X1 ofera suport pentru cele mai importante standare de grafic, precum Unreal Engine 4, DirectX 12, OpenGL 4.5, CUDA, OpenGL ES 3.1 si Android Extension Pack, oferind dezvoltatorilor de jocuri suportul necesar pentru a putea lansa jocurile de PC si pe platformele mobile. 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?