hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Cel mai mare televizor HD din lume se afla pe stadionul Dallas Cowboys

Cel mai mare televizor HD din lume se afla pe stadionul Dallas Cowboys

calendar_month 02 Oct 2009, 08:13
Cine credeti ca detine recordul pentru construirea celui mai mare televizor HD din lume in acest moment?
V-ati astepta sa fie vorba de un nume cunoscut pentru productia de televizoare HD, cu plasma sau LCD, si diagonala mare. Sa fie Sony? Sau Panasonic? Ori Samsung sau LG? Nu.
Producatorul care detine recordul pentru cel mai mare televizor HD din lume este mai cunoscut pentru recorduri obtinute cu alte "gadgeturi" ale sale in competitii precum WRC sau Raliul Paris-Dakar, decat pentru produse electronice. Este vorba de Mitsubishi.

Displayul construit de Mitsubishi face parte dintre uriasele panouri video "Diamond Vision" de pe stadionul echipei de fotbal american Dallas Cowboys din statul Texas. Displayul "Diamond Vision" este compus din patru panouri asezate in centrul stadionului, doua dintre ele fiind cele care detin recordul mondial pentru cele mai mari dimensiuni.

Dimensiunile unuia dintre aceste panouri sunt de 48.76 metri lungime si 21.94 metri latime. Impreuna, toate cele patru panouri HD cantaresc peste 600 de tone si sunt suspendate la peste 27 de metri in aer, deasupra terenului de joc.
Suprafata unui astfel de panou este de 1059 metri patrati, echivalentul unui televizor cu o diagonala de 3268 de inci, iar displayul sau este format din 10,584,064 de LED-uri.
 

Sondaj

Care credeti ca a fost cel mai asteptat film din 2023?