hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Ce pastram de obicei pe unitatile externe? De ce ar trebui sa stocam datele astfel?

Ce pastram de obicei pe unitatile externe? De ce ar trebui sa stocam datele astfel?

calendar_month 09 Mai 2024, 15:35


Atunci cand cumpara unitati externe, viitorii utilizatori aleg de obicei capacitatile cele mai mari, gandindu-se ca le vor folosi mai multi ani. Ei uita adesea ca fisierele pe care le stocheaza, cum ar fi documentele, fotografiile, jocurile sau clipurile video, devin, de asemenea, mai mari in fiecare an. Nu cu mult timp in urma, jocurile incapeau pe unul sau doua CD-uri, dar titlurile moderne pot ocupa pana la 100 GB de spatiu. Aceeasi regula se aplica fisierelor din fiecare categorie. Cea mai buna solutie pentru aceasta problema este investitia in unitati externe care permit utilizatorului sa isi stocheze in siguranta toate datele, chiar si informatiile confidentiale. Ce pastram de obicei pe aceste dispozitivele?

Orice fotograf, cameraman, designer grafic si editor este mereu echipat cu unitati externe si carduri de memorie. Filmele si fotografiile de inalta calitate pot ocupa o cantitate absurda de spatiu. Toti profesionistii au nevoie sa isi poata accesa munca din mers, mai ales atunci cand lucreaza pe teren sau cand prezinta produsul finit clientului. Sa nu uitam un aspect important. Daca lucrezi la fisiere mari, viteza unitatii conteaza. Editarea foto-video este mult mai usoara daca ai acces nelimitat si neperturbat la date. SSD-urile externe Samsung vor putea, cu siguranta, sa faca fata sarcinii. Modelul T9 poate atinge viteze de citire de pana la 2000 MB/s, fiind capabil sa stocheze pana la 4 TB de date. Daca ai nevoie de mai mult spatiu de stocare, ia in considerare modelul T5 EVO, cea mai mare versiune a acestuia putand stoca pana la 8 TB de date. Vitezele lor mari si capacitatea incapatoare fac ca unitatile externe sa fie un instrument indispensabil in anumite domenii.

Un alt avantaj al acestora este si dimensiunea compacta, care le face usor de transportat. Ele stocheaza adesea fisiere si documente pe care utilizatorul are nevoie sa le poata accesa offline. Unitatile externe sunt alegerea perfecta pentru orice calatorie de afaceri, vacanta sau aventura care te-ar putea duce in cele mai indepartate parti ale lumii. Este important de remarcat faptul ca acestea pot stoca inclusiv date confidentiale si informatii sensibile, datorita criptarii pe 256 de biti care permite utilizatorului sa isi protejeze continutul cu o parola. Acest lucru inseamna ca nu vor ajunge niciodata pe maini nepotrivite.

Toata lumea are numeroase dosare cu fotografii si clipuri din vacanta. Este perfect normal, cu totii ne pretuim amintirile, dar fisierele noastre incep sa se adune, ocupand din ce in ce mai mult spatiu. Pastrarea acestora pe o unitate externa este o idee excelenta. Acest mod de a le stoca le garanteaza siguranta, spre deosebire de salvarea lor pe computer, care este folosit in fiecare zi. Comoditatea, este, de asemenea, un mare avantaj al lor. Pentru a face o calatorie in trecut, trebuie doar sa le conectezi.

Unitatile externe se pot dovedi utile si pentru gameri. Majoritatea celor mai noi titluri de pe piata, inclusiv cele mai mari si mai populare jocuri multiplayer, pot ajunge la o dimensiune de peste 100 GB. Astfel, spatiul de stocare al PC-ului poate fi limitat semnificativ, determinand jucatorii sa nu fie capabili de a le stoca pe toate in acelasi timp. Din fericire, platformele specializate in distributia digitala permit clientilor sa isi instaleze jocurile in siguranta pe unitati externe. Sistemele de operare sunt programate astfel incat jucatorii trebuie doar sa-si conecteze unitatile externe la computer pentru a reveni la titlul lor preferat. Iar prin utilizarea unei unitati externe, poti reveni la jocul preferat pe diferite dispozitive.Toate exemplele descrise mai sus demonstreaza ca SSD-urile externe sunt niste dispozitive extrem de versatile. Cele mai mari avantaje ale acestora sunt vitezele mari de transfer de date, spatiul de stocare considerabil si dimensiunea compacta, durabilitatea si rezistenta la deteriorari mecanice, ceea ce le face perfecte pentru calatorii. SSD-ul Samsung T9 este rezistent la socuri provocate de caderi de la pana la 3 metri si are o garantie de 5 ani. Modelul T7 Shield este si mai durabil, deoarece aceasta unitate externa care poate stoca intre 1 TB si 4 TB de date este protejata de mediul exterior prin carcasa sa rezistenta la apa si praf, certificata IP65. Daca oricare dintre utilizarile mentionate mai sus pare aplicabila situatiei tale, cumpararea unei unitati externe va fi o buna investitie.

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?