Bateria sau acumulatorul? Afla ce poti sa faci daca laptopul tau este conectat, dar nu se incarca
7/7824
calendar_month 26 Nov 2021, 16:39
Exista numeroase moduri de a avea grija de bateria laptopului, dar intre priza din perete si computer exista mai multe lucruri care pot esua. Odata ce conectezi alimentarea, laptopul ar trebui sa functioneze, dar uneori nu se intampla nimic.

Unele dintre aceste probleme sunt ușor de rezolvat cu o actualizare a software-ului sau cu o baterie noua, dar alte probleme pot necesita o vizita la un service sau chiar o înlocuire completa a laptopului.

Descopera în continuare câteva dintre motivele pentru care un laptop nu primește curent

Știind care este cauza poți economisi ore de frustrare și, probabil, bani pentru reparații. Luând pe rând urmatoarele situații, poți restrânge rapid locul de origine al problemei și poți gasi cea mai buna soluție.  • Laptul este conectat la priza?


Suna prostesc, dar trebuie sa te asiguri ca laptopul este cu adevarat conectat. Acesta este un motiv major pentru care un computer poate sa nu porneasca. Deci, înainte de a face orice altceva, asigura-te ca priza de curent alternativ și ștecherul laptopului sunt bine așezate.  • Elimina bateria


Trebuie sa verifici daca problema este de la baterie. Daca laptopul tau are o baterie detașabila, scoate-o și ține apasat butonul de pornire timp de aproximativ 15 secunde pentru a elimina orice putere reziduala din dispozitiv. Apoi, cu bateria înca scoasa, conecteaza cablul de alimentare și pornește laptopul.

Daca laptopul pornește corect, înseamna ca încarcatorul funcționeaza corect și problema este de la baterie.  • Verifica acumulatorul și cablul de alimentare


Efectiv trebuie sa verifici de-a lungul cablului de alimentare daca exista îndoituri sau rupturi. De asemenea, verifica capetele pentru eventuale conexiuni rupte, cum ar fi dopuri care se desprind sau rupturi realizate de un animal de companie.

Tot în aceasta etapa, poți sa inspectezi bateria și sa vezi daca este decolorata sau daca nu cumva miroase a plastic ars. În acest caz, poate ca ar fi necesar sa înlocuiești încarcatorul.

Contacteaza producatorul daca laptopul este în garanție sau poți comanda un încarcatorde laptop de pe site-ul Depanarelaptop.ro, în funcție de puterea încarcatorului livrat cu laptopul.  • Verifica setarile sistemului de operare


O alta problema comuna poate sa vina efectiv de la setarile sistemului de operare pentru baterie, afișaj și opțiunile de repaus. Deschide meniul „Start” și cauta „Setari de alimentare și repaus”, apoi mergi pe linkul ”Setari suplimentare de alimentare” sau „Opțiuni de alimentare”.De exemplu, setarile bateriei pot cauza probleme daca laptopul este setat sa se închida când nivelul bateriei scade.  • Probleme de software


Trebuie sa verifici daca driverele sunt actualizate. Deschide meniul „Start” și cauta „Manager dispozitive”. De aici trebuie sa alegi actualizarea driverelor.

Odata ce driverele sunt toate la zi, repornește laptopul și conecteaza-te din nou. Daca acest lucru nu rezolva problema, poți încerca sa descarci cele mai recente drivere de pe site-ul web al producatorului.

În concluzie, când ai epuizat toate aceste opțiuni - ai încercat alte cabluri de alimentare și alta baterie, ai verificat și verificat din nou setarile, ai rezolvat eventualele probleme de software - problema se gasește probabil în interiorul laptopului.

Sursa Foto: Pexels.com