ASRock Beebox, primul NUC din lume cu memorie dual channel, suport pentru trei monitoare si 4K (VIDEO)
1/16900
calendar_month 17 Iun 2015, 13:40
ASRock a anuntat Beebox, primul si singurul mini PC din lume care va oferi memorie dual channel, suport pentru trei monitoare, redare video 4K ┼či port USB 3.1 Type-C.
ASRock Beebox va fi disponibil comercial incepand cu luna iulie 2015 in versiuni barebones, iar modelele cu sistem de operare Windows 10 vor ajunge pe piataincepand cu luna august.

Beebox se bazeaza pe un SoC Intel N3000 si este conceput sa suporte memorie dual channel cu o capacitate maxima de 16GB, "artificiul" fiind si cel care permite rularea de content video la rezolutie 4K fara intreruperi.

"Desi procesoarele din seria Intel N3000 pretind ca suporta redare video 4K si codare HEVC/H.265, atunci cand echipa ASRock de cercetare si dezvoltare a inceput lucrul la Beebox, rezultatele nu au fost la fel de promitatoare. Dupa mai multe incercari si ore de testare, a devenit clar ca redarea video 4k fara intreruperi depinde foarte mult si de memoria dual channel", se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit celor de la ASRock, Beebox este sigurul NUC (Next Unit of Computing) din lume ce ofera suport pentru trei monitoare, prin intermediul celor doua porturi HDMI, plus un DisplayPort.
Sistemul mai incorporeaza si un port USB 3.1 Type-C, un modul WiFi 802.11ac si dispune de telecomanda.
ASRock Beebox poate fi folosit si ca access point wireless pentru alte dispozitive.


Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?