hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  ASRock anunta noi placi de baza pe soket AM1, cu suport pentru APU-uri AMD

ASRock anunta noi placi de baza pe soket AM1, cu suport pentru APU-uri AMD

calendar_month 25 Mar 2014, 16:00
Dupa ce AMD a anuntat recent lansarea noii platforme AM1, cu un nou APU si un nou socket, ASRock a prezentat trei placi de baza compatibile, modelele AM1H-ITX, AM1B-ITX si AM1B-M (doua placi Mini-ITX si una Micro ATX).

Cea mai performanta placa a Seriei AM1 APU - AM1H-ITX - este echipata, in premiera, cu dubla alimentare. Pe langa alimentarea ATX pe 24-pini, noua placa de baza de la ASRock este echipata si cu o mufa DC-In, pentru adaptoare de alimentare pe 19V.
AM1H-ITX include patru iesiri video (D-Sub, DVI-D, HDMI si Display Port), patru conectori SATA3 6Gb/s, patru porturi USB 3.0, precum si un slot mini-PCIe, dedicat conectarii unui card WiFi.

Noile placi de baza AM1 sunt dotate cu ASRock High Density Glass Fabric PCB, tehnologia ce reduce spatiul inutil dintre straturile PCB-ului pentru a proteja placa de baza impotriva scurt-circuitelor cauzate de umiditate. Toate cele trei placi noi ofera tehnologia Full Spike Protection, ce protejeaza impotriva supra-curentilor de la sursa de alimentare si a spike-urilor de tensiune cauzate de fulgere sau descarcari electrostatice.