hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  ARM confirma existenta CPU-ului pe 64 biti si planurile pentru chipseturi pe 128 biti

ARM confirma existenta CPU-ului pe 64 biti si planurile pentru chipseturi pe 128 biti

calendar_month 20 Nov 2013, 11:00
Potrivit unor surse citate de Korea Herald, sefii Samsung si ARM au avut in cursul zilei de ieri o intalnire in care au pus la punct ultimele detalii referitoare la realizarea cipurilor pe 64 de biti care vor motoriza urmatoarea generatie de smartphones de top a coreenilor, Samsung Galaxy S5.
De asemenea, mai scriu cei de la UnwiredView, reprezentantii celor doua companii au mai stabilit si cateva detalii legate de procesoarele Cotex-M care vor utila anumite device-uri inteligente dedicate locuintei inteligente.
Cel mai important aspect al discutiilor pare sa nu fi fost legat nici Cortex-M, nici macar de noul Exynos pe 64 de biti, ci de strategia pentru dezvoltarea urmatoarei generatii de procesoare pe 128 de biti.
Seful ARM ar fi afirmat ca pana in 2015 compania va dezvolta, chiar daca partial, procesoare pe 128 de biti, motivul fiind legat de task-urile din ce in ce mai complexe pe care device-urile viitoare vor trebui sa le indeplineasca, iar printre acestea se numara aplicatiile biometrice si tehnologii de identificare (de altfel, una dintre cele mai controversate in acest moment).

Insa, pana la aparitia procesoarelor mobile cu procesoare pe 128 de biti, anul viitor vom vedea pe piata, prin intermediul Samsung Galaxy S5, primul smartphone al sud-coreenilor care va dispune de chipset-ul Exynos pe 64 de biti.
O precizare, insa: trendul procesoarelor mobile cu tehnologie pe 64 de biti a fost trasat de Apple, odata cu lansarea Apple iPhone 5S, primul terminal mobil inteligent ce inglobeaza un astfel de procesor.
Surse: KoreaHerald via UnwiredView