hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Arduino in Romania: preturi, aplicatii practice si detalii utile

Arduino in Romania: preturi, aplicatii practice si detalii utile

calendar_month 22 Ian 2014, 13:00
Platforma Arduino este destinata oricarei persoane ce doreste sa realizeze solutii interactive automatizate la nivel de incepator dar si profesionist.
Arduino este o platforma ce poate primi informatii de la mediul inconjurator si poate trimite diverse comenzi catre modulele conectate la sistem. Microcontrolerul poate fi programat folosind sistemul de operare Arduino. Aceasta platforma poate fi utilizata atat independent cat si integrata cu alte sisteme de programare.

Fiind un modul open source, comunitatea este cea care sustine cel mai puternic dezvoltarea platformei. Fie ca vorbim despre proiecte simple, dedicate sistemului de invatamant, fie ca vorbim despre drone comandate de aceste platforme, toate informatiile pot fi gasite cu ajutorul comunitatii pasionatilor de tehnologie.
Arduino poate reprezenta atat un mediu ideal de dezvoltare a cunostintelor tinerilor, cat si un mediu de test pentru pasionatii de electronica. Limbajul de programare este unul foarte usor de utilizat chiar si de un copil de 10 ani, dar permite solutii suficient de complexe incat sa poata gestiona zborul automat al unei drone, de exemplu.

Platforma permite conectarea la nenumarate componente, senzori de miscare, giroscop, GPS, si multe altele, chiar si senzori de culori sau senzor de alcoolemie. Puteti programa platforma astfel incat sa nu functioneze daca detecteaza ca utilziatorul este in stare de ebrietate.
Acestea sunt doar cateva elemente oferite de Arduino, insa libertatea de dezvoltare tine numai de creativitatea fiecarei persoane, aplicatiile practice ale platformei fiind extrem de numeroase.
Daca nu ati testat pana acum aceasta platforma dar doriti sa incercati, va putem recomanda mai multe variante de KITURI de pornire, cu preturi intre 50 si 250 EURO. Un kit de 50 EURO va permite sa invatati tot ce este nevoie despre programare, despre senzori si sa realizati un numar de pana la 15 proiecte. La acest kit pentru incepatori se pot adauga treptat orice alte componente pentru a ajunge sa construiti roboti, instrumente muzicale, automatizari pentru diverse sisteme mecanice.
Pentru mai multe detalii va rugam sa vizitati sectiunea Arduino a siteului shop.hit.ro unde puteti gasi si kiturile si multe alte componente necesare.



 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?