Archos PC Stick - un nou micro PC cu Windows 10 (specificatii, disponibilitate si pret)
6/6933
calendar_month 29 Iun 2015, 11:35
Dupa Intel, Lenovo si Dell, care au prezentat deja cateva modele de PC-uri miniaturizate, iata ca si producatorul francez, Archos, intra pe acest segment si anunta lansarea Archos PC Stick, un device de dimensiuni mici ce poate transforma orice afisaj cu HDMI intr-un computer in toata regula.
Archos PC Stick, ce are o lungime de 11,3cm, o grosime de 1,4cm si o greutate de 60 de grame, se bazeaza pe un procesor quad-core Intel Atom, tactat la 1.33GHz, dispune de 2GB RAM si de 32 GB spatiu intern de stocare.

Micro PC-ul Archos este dotat cu slot pentru carduri microSD, ofera de WiFi, Bluetooth 4.0 si microUSB, si se conecteaza la display-uri (monitoare sau televizoare) prin intermediul HDMI. Archos a decis sa amane un pic lansarea comerciala a noului sau dispozitiv pentru a putea sa-l ofere la pachet cu noul sistem de operare de la Microsoft, Windows 10, ce va ajunge la utilizatori dupa 29 iulie.

Cel mai probabil, Archos PC Stick va deveni disponibil comercial in toamna, concomitent cu inceperea noului an scolar, iar primii utilizatori care il vor putea achizitiona sunt cei din Marea Britanie.
Archos PC Stick va costa 79 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 110 euro.
Sursa: Archos via Electronista