Apple prezinta un nou iMac de 21,5 inch. Este (mai) ieftin decat generatia anterioara
5/5860
calendar_month 18 Iun 2014, 16:01
Stim de ceva timp ca Apple avea programat un upgrade pentru actuala serie de computere All-in-One din gama iMac, iar lucrurile au devenit oficiale astazi. Compania a anuntat lansarea a doua noi versiuni de iMac de 21,5 inch si de 27 de inch, iar primul amintit porneste de la un pret ceva mai mic, raportat la politica de produs a Apple de pana acum.
Apple iMac 21,5 inch are un pret de pornire de 1099 dolari si ofera, in varianta de baza, procesoare Intel Core i5, la 1,4 GHz, stocare (HDD) de 500GB, 8GB RAM si grafica asigurata de o solutie integrata Intel HD 5000.
Cumparati de la eMAG un all-in-one Apple iMac

Pretul noului AIO al Apple este cu 200 de dolari mai mic decat cel la care a fost disponibil modelul anterior de iMac cu ecran de 21,5 inch. Chiar si asa, computerul americanilor nu poate fi considerat, nici macar cu indulgenta, unul ieftin sau "low-cost", termen la care au tot facut apel, in ultimul an, o serie de analisti care anticipau lansarea unui iMac accesibil.
Mai mult, analistii (in special cei de la compania KGI) incercau sa impuna ideea ca producatorul din Cupertino va lansa in acest an un iMac la un pret de sub o mie de dolari, produs care ar fi urmat sa impulsioneze vanzarile Apple pe pietele din afara SUA. Se pare ca pana la iMac-ul de sub o mie de dolari mai avem de asteptat.
Sursa: MacRumors