hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  AMD roadmap 2015: AMD "Carrizo" si "Carizzo-L" ajung pe piata in prima parte a anului viitor (video)

AMD roadmap 2015: AMD "Carrizo" si "Carizzo-L" ajung pe piata in prima parte a anului viitor (video)

calendar_month 26 Nov 2014, 10:00
AMD a anuntat, in cadrul evenimentului Future of Compute, lansarea primului System-on-a-Chip -SoC- cu performante ridicate, denumit "Carrizo", si a unui SoC mainstream denumit "Carrizo-L", planificat pentru 2015.
Noile APU-uri sunt proiectate sa ofere solutii complete pentru gaming, aplicatii si capabilitati ultra high-definition - 4K, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

APU-urile AMD Mobile 2015 sunt compatibile cu Microsoft DirectX 12, OpenCL 2.0, AMD Mantle API, AMD FreeSync, incluzand suport si pentru viitorul sistem de operare Windowsa 10.
"Varful de gama al procesoarelor APU, "Carrizo", va integra tehnologia x86 CPU "Excavator" si noua generatie grafica AMD Radeon in primul SoC din lume de acest tip, din gama Heterogeneous Systems Architecture (HSA) 1.0. SoC-ul "Carrizo-L" integreaza CPU-ul numit "Puma" cu gama placilor AMD Radeon Seria R si este construit pentru configuratii mainstream. In plus, un procesor AMD Secure va fi inclus in APU-ul "Carrizo" si "Carrizo-L" permitand integrarea tehnologiei ARM TrustZone in intreaga gama, din motive de securitate, pentru toti clientii", potrivit AMD.

"Carrizo" si "Carrizo-L" sunt programate pentru lansare in prima jumatate a anului 2015, iar sistemele All-in-One si laptop sunt asteptate pe piata la putin timp dupa, se mai arata in comunicatul AMD. 

Sondaj

Ce placa video aveti?