hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  AMD prezinta roadmap-ul Ambidextrous Computing

AMD prezinta roadmap-ul Ambidextrous Computing

calendar_month 08 Mai 2014, 09:00
AMD a anuntat roadmap-ul pentru produsele viitoare (x86 si ARM), inclusiv solutiile "ambidextrous computing", iar dintre planurile companiei se remarca licenta pentru arhitectura AMD 64-bit ARM.
Anuntul reprezinta un preview al planurilor de dezvoltare AMD, axate pe "ambidextrous computing", prin utilizarea unei infrastructuri comune si flexibila ce urmareste sa ofere utilizatorilor noi directii pentru pietele embedded, server si pentru solutiile semi-custom.

AMD s-a concentrat pe solutii x86, dupa cum se stie, dar de acum compania face o schimbare importanta si devine singura companie ce aduce nuclee 64-bit ARM si x86, impreuna cu grafica de varf.
Roadmap-ul AMD ambidextrous include:
"Project SkyBridge" – Platforma, disponibila din 2015, va folosi o noua gama de APU-uri si SoCs de 20 nanometri. Varianta ARM va avea la baza nucleul Cortex A57 si este prima platforma AMD HSA (Heterogeneous System Architecture) pentru Android; varianta x86 va avea nuclee "Puma+". Familia "Project SkyBridge" va primi implementare SoC, AMD Graphics Core Next, HSA si AMD Secure Technology printr-un PSP (Platform Security Processor).

"K12" – Un nucleu performant si economic ce se foloseste de arhitectura AMD ARM, expertiza AMD in domeniul 64-bit si o echipa de dezvoltatori condusa de Jim Keller. Primele produse bazate pe "K12" sunt programate pentru 2016.
De asemenea, AMD a prezentat si procesorul ARM AMD Opteron Seria A, denumit "Seattle", care ruleaza un mediu Linux derivat din Fedora. Fedora Project este o distributie Linux sponsorizata de Red Hat ce ofera un mediu familiar de operare, de clasa enterprise. Acest mediu permite companiilor sa se mute spre servere ARM fara necesitatea integrarii unor utilitare complet noi, impreuna cu software-ul necesar.
Se preconizeaza ca piata procesoarelor ARM si x86 va creste cu peste 85 miliarde dolari pana in 2017.
Sursa: AMD


 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?