hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  AMD a anuntat ca isi extinde portofoliul de PC-uri AI comerciale

AMD a anuntat ca isi extinde portofoliul de PC-uri AI comerciale

calendar_month 19 Apr 2024, 13:40


AMD (NASDAQ: AMD) a anuntat noi produse care isi vor extinde portofoliul comercial de PC-uri AI mobile si desktop pentru a oferi o productivitate exceptionala si experiente premium de AI si conectivitate. Noile serii AMD Ryzen™ PRO 8040 sunt cele mai avansate procesoare x86 construite pentru laptopuri de afaceri si statii de lucru mobile.  In plus, AMD a anuntat, de asemenea, procesorul desktop AMD Ryzen™ PRO 8000 Series, primul procesor desktop cu AI, conceput pentru a oferi performante de ultima ora cu un consum redus de energie.

Prin valorificarea procesorului, a GPU-ului si a unitatii de procesare neuronala (NPU) pe cip, noile procesoare Ryzen AI ofera o putere de procesare AI mai dedicata decat generatiile anterioare, cu pana la 16 NPU TOPS dedicate (trilioane de operatiuni pe secunda) si pana la 39 de TOP-uri totale ale sistemului.

PC-urile comerciale echipate cu procesoare noi compatibile cu IA Ryzen vor ajuta la transformarea experientei utilizatorului, oferind performante de noua generatie pentru colaborarea, crearea de continut si incarcaturile de lucru de date si analize activate de AI. Odata cu adaugarea tehnologiilor AMD PRO, managerii IT pot debloca functii de gestionare la nivel de intreprindere pentru a simplifica operatiunile IT si a completa implementarea PC-ului mai rapid in intreaga organizatie, functii de securitate incorporate pentru apararea de la cip la nor impotriva atacurilor sofisticate, precum si o implementare fara precedent. stabilitate, fiabilitate si longevitate a platformei pentru software-ul de intreprindere.

Procesoarele mobile AMD Ryzen PRO din seria 8040 ofera laptopuri profesionale de inalta performanta si statii de lucru mobile

Pe masura ce clientii intreprinderilor cauta sa implementeze AI pe flotele lor de PC-uri, procesoarele mobile AMD Ryzen PRO din seria 8040 ofera performante de procesare extrem de eficiente si fara compromisuri pentru cele mai intense sarcini de lucru pentru afaceri si AI. Aceste procesoare au cu pana la opt nuclee de inalta performanta, tehnologie avansata de 4 nm si arhitectura „Zen 4”, oferind o performanta combinata cu pana la 30% mai mare pentru cele mai solicitante aplicatii pentru statiile de lucru mobile.  Cu AMD Ryzen AI pe anumite modele si grafica puternica AMD RDNA™ 3 integrata pe cip, aceasta noua serie ofera performanta cu pana la 72% mai rapida si 84% mai putina putere pentru conferinte video cu sau fara experiente AI activate fata de Intel Core Ultra 7 165U. 7 8 In plus, PC-urile alimentate de procesorul Ryzen PRO 8040 Series vor fi printre primele care incorporeaza tehnologia WiFi-7, oferind conectivitate de ultima ora si stabilind un nou standard in industrie.

In partea de sus a stivei se afla AMD Ryzen™ 9 PRO 8945HS, echipat cu opt nuclee, 16 fire, 24 MB de cache si grafica Radeon™ 780M. Proiectate cu o putere mare de procesare pentru aplicatii care necesita mult resurse, in calculul tehnic, crearea de continut multimedia si grafica discreta, aceste procesoare pot prelua sarcini de lucru dificile din punct de vedere grafic, cum ar fi randarea 3D, codificarea video si editarea fotografiilor.

Noile procesoare mobile din seria Ryzen PRO 8040 sunt de asteptat sa fie disponibile de la partenerii OEM, inclusiv HP si Lenovo, incepand cu al doilea trimestru al anului 2024.Procesorul desktop AMD Ryzen PRO 8000 Series este primul procesor desktop activat AI din lumePentru profesionistii de afaceri de pe desktop-uri, procesoarele AMD Ryzen PRO 8000 Series dispun de primul motor AI dedicat pe anumite procesoare desktop pentru a alimenta experiente AI captivante cu o putere si o eficienta incredibile. Cu pana la opt nuclee „Zen 4” de inalta performanta pe un proces de 4 nm de varf, seria Ryzen PRO 8000 a stabilit un nou standard pentru viteza si eficienta energetica in operatiunile zilnice de afaceri. Desktopurile de afaceri alimentate de procesoarele AMD Ryzen 7 PRO 8700G ofera o crestere a performantei cu pana la 47% si o performanta grafica de 3 ori mai buna in anumite teste in comparatie cu procesorul Intel Core i7 14700. 

Desktop-urile echipate cu procesoare AMD Ryzen PRO 8000 Series accepta DDR5 si PCIe® 4 pentru transfer de date fulgerator, fluxuri de lucru mai fluide si acces mai rapid la aplicatii si date esentiale pentru afaceri, precum si conectivitate de ultima generatie cu Wi-Fi 7 disponibil la anumite variante. 

Liderul seriei este procesorul AMD Ryzen 8700G, care ofera utilizatorilor opt nuclee de inalta performanta si 16 fire de executie, 24 MB de cache si grafica integrata AMD Radeon 780M. In testele competitive, AMD Ryzen 8700G a oferit performante cu pana la 19% mai bune cu un consum mai mic de energie, oferind profesionistilor performanta necesara pentru fiecare sarcina de lucru. 

Se asteapta ca noile procesoare desktop Ryzen PRO 8000 Series vor fi disponibile pe platforme de la partenerii OEM HP si Lenovo, precum si de la partenerii de canal selectati incepand cu T2, 2024.Tehnologiile AMD Ryzen™ PRO si Ryzen™ AI imputernicesc intreprinderile cu o abordare pe mai multe straturi a capacitatilor de securitate si IA

Tehnologiile AMD PRO ofera utilizatorilor caracteristici de gestionare de nivel enterprise; un studiu recent realizat de Principled Technologies arata ca managerii IT pot implementa laptopuri alimentate cu AMD cu pana la 41% mai rapid decat laptopurile concurentei si le pot gestiona la scara cu instrumente bazate pe cloud, cum ar fi Windows Autopilot. In plus, tehnologiile AMD PRO ofera o abordare de securitate robusta, pe mai multe straturi, incorporata direct pe hardware, pe sistemul de operare si la nivel de sistem. Cu suport extins pentru parteneri, tehnologiile AMD PRO ii ajuta pe factorii de decizie IT sa depaseasca cerintele moderne de securitate si ofera utilizatorilor protectie continua impotriva atacurilor sofisticate.

In plus, procesoarele AMD Ryzen PRO au procesor de securitate Microsoft Pluton integrat, care ofera o protectie excelenta de la cip la cloud. Acest lucru ajuta la protejarea acreditarilor utilizatorului, identitatile, datele personale si cheile de criptare pe computerele cu Windows 11.

Pana la sfarsitul anului 2024, se asteapta ca peste 150 de ISV-uri bazate pe inteligenta artificiala sa permita experiente pe Ryzen AI. Utilizatorii pot folosi Ryzen AI pentru a crea documente profesionale, corespondenta si prezentari de afaceri din doar cateva puncte si pot rezuma si raspunde la e-mailuri, eliberand timp pretios in timpul zilei. Ryzen AI permite, de asemenea, utilizatorilor cu un asistent personal AI sa ajute la codificare, sa colaboreze cu instrumente bazate pe inteligenta artificiala si sa imbunatateasca grafica si videoclipurile cu functii precum clarificarea si reducerea zgomotului.

Partenerii OEM lanseaza laptopuri suplimentare din seria Ryzen PRO 8040 si desktop-uri alimentate cu Ryzen PRO 8000

Partenerii OEM AMD, inclusiv Lenovo si HP, introduc mai multe laptopuri, statii de lucru mobile si desktop-uri cu putere, performanta si computere desktop AMD Ryzen PRO seria 8040 si 8000. In plus, partenerul din industrie Microsoft continua sa extinda functiile Microsoft Copilot, aducand mai multe capacitati AI sistemelor Windows alimentate de AMD, deblocand noi functii pentru productivitate extinsa, securitate si utilizare zilnica in afaceri.

La conferinta pentru parteneri HP Amplify din acest an, HP a anuntat o varietate de desktop-uri, statii de lucru si laptop-uri comerciale, inclusiv procesoare din seria AMD PRO. Aceste sisteme includ notebook-uri HP EliteBook 805 Series G11, HP EliteBook 605 Series G11, HP ProBook 405 Series G11, HP Elite Small Form Factor 805 G9 Desktop, HP ZBook Power G11 si HP ZBook Firefly G11 alimentat de Procesoare AMD Ryzen™ PRO din seria 8000 sau 8040. HP si AMD imbunatatesc AI atat in ​​prezent, cat si in viitor. Prin valorificarea experientei HP in solutii de calcul pentru statii de lucru de ultima generatie cu tehnologia de ultima ora AMD, colaborarea isi propune sa ofere pregatirea AI si crearea AI.

„La HP, continuam sa dezvoltam o noua era a computerelor personalizate, lucrand mana in mana cu lideri din industrie precum AMD pentru a modela viitorul tehnologiei”, a declarat Guayente Sanmartin, SVP si Presedinte de divizie, Commercial Systems & Displays Solutions. , HP Inc. „Prin colaborarea noastra continua, suntem incantati sa oferim cele mai recente PC-uri HP Elite si Pro si statii de lucru mobile Z by HP, care echipeaza clientii nostri cu solutii de calcul de inalta performanta, concepute pentru a aborda fluxurile de lucru AI.”

La inceputul acestui an, Lenovo a anuntat ThinkPad T14 Gen 5 cu procesoare AMD Ryzen PRO 8040 Series, iar astazi compania si-a extins portofoliul de desktop pentru a include ThinkCentre M75s Gen 5, ThinkCentre M75q Gen 5 si ThinkCentre M75t Gen 5, toate echipate cu Procesoare AMD Ryzen PRO din seria 8000.

„Parteneriatul puternic dintre AMD si Lenovo ne permite sa oferim clientilor nostri tehnologie incredibila de ultima ora”, a declarat Sanjeev Menon, vicepresedinte si director general, Worldwide Desktop Business in Intelligent Devices Group, Lenovo. „Cele mai recente PC-uri desktop comerciale Lenovo ThinkCentre alimentate de procesoare desktop AMD Ryzen PRO 8000 Series folosesc AI pentru a oferi un nivel superior de performanta si agilitate, oferind in acelasi timp utilizatorilor mai multe optiuni pentru a se potrivi nevoilor lor. De fapt, un sondaj recent Lenovo a aratat ca aproape jumatate dintre respondentii CIO au o nevoie presanta de a integra AI in operatiunile lor de afaceri, iar aceste noi desktop-uri ThinkCentre vor face AI pentru toti posibil.”

„La Microsoft, continuam sa ne bazam pe impulsul adoptarii PC-urilor AI, oferind mai multe cazuri de utilizare si functii concepute pentru a ajuta profesionistii moderni sa creasca productivitatea”, a declarat James Howell, director general Windows la Microsoft. „Lucram mana in mana cu AMD pentru a oferi in continuare performante optimizate si functii de securitate pe desktop-uri si sisteme mobile AMD Ryzen cu Windows 11.”

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?