hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Acer si Lenovo pregatesc tablete quad-core pentru 2012

Acer si Lenovo pregatesc tablete quad-core pentru 2012

calendar_month 30 Nov 2011, 16:25
Primul trimestru al anului viitor va aduce pentru consumatori noua generatie de tablete PC cu procesoare quad-core si Android 4.0. Acer si Lenovo sunt doi dintre producatorii care promit lansari in prima parte a lui 2012, scrie Arstechnica.

Producatorii Acer si Lenovo par a fi hotarati sa concureze direct cu rivalul Asus care va lansa in curand tableta Eee Pad Transformer Prime, un dispozitiv care va rula Android 3.2 Honeycomb si va dispune de procesor Tegra 3 (quad-core).
Potrivit presei internationale, tableta Lenovo va dispune si ea de un procesor Tegra 3, va avea un ecran de 10.1 inci, 2 GB RAM si port USB standard. De cealalta parte, tableta PC a Acer va avea tot procesare sustinauta de un chipset ARM Cortex A9 Tegra 3.
Ambele tablete vor costa intre 459 si 599 de dolari, iar analistii se intreba daca nu cumva lansarea unor disozitive precum Amazon Kindle Fire si Nook Color, cu preturi pana in 250 de dolari, va prabusi interesul consumatorilor pentru tablete mai scumpe. Cu alte cuvinte, este foarte posibil ca succesul Kindle Fire sa dicteze inclusiv o politica noua de pret pe piata de profil. 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?