hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  5 motive pentru care Microsoft Surface ar putea bate iPad-ul

5 motive pentru care Microsoft Surface ar putea bate iPad-ul

calendar_month 20 Iun 2012, 12:21
Odata cu lansarea tabletelor Microsoft Surface, multi analisti IT au ajuns la concluzia ca iPad are in sfarsit un concurent pe masura. Chiar daca Microsoft nu a anuntat inca pretul tabletei, entuziasmul pentru Surface este mare si pare intemeiat.
Vezi 5 motive pentru care Microsoft Surface ar putea bate iPad-ul, potrivit CNN.
1. Marimea si grosimea
Designul excelent al iPad a facut tabletele concurentei sa para butucanoase. Microsoft a optat pentru o marime de 10,6 inci, putin mai mare decat tableta Apple, dar unul dintre elemente cheie pentru succesul Microsoft Surface este grosimea.

Surface RT are o grosime cu o zecime de milimetru mai mica decat noul iPad, deci utilizatorii vor fi multumiti.
Totul despre noile tablete Microsoft Surface, cu Windows RT si Windows 8 Pro
Surface Pro are insa o grosime semnificativ mai mare, acceptabila insa pentru cei considera noua tableta Windows un ultrabook cu ecran tactil.

2. Tastaturile de tableta
Microsoft a decis sa ofere consumatorilor ceea ce a Apple a refuzat de la inceput: tastaturi compacte care usureaza folosirea acesteia.

Cu o grosime de numai 3mm, Touch Cover ofera o tastatura tactila integrata in carcasa ce poate fi folosita si ca stand, totul disponibil in variante de culoare: negru, rosu, albastru si roz.
Type Cover are o grosime de 5mm, insa ofera si un trackpad integrat, ce permite practic folosirea tabletei Microsoft Surface cu Windows 8 Pro ca desktop.

3. Porturile USB
Incapatanarea Apple de a nu oferi cumparatorilor ceea ce si-au dorit de la inceput, un port USB pentru conectarea simpla la orice alt gadget, devine o problema mare pentru iPad.

Chiar daca utilizatorii au la dispozitie solutii cloud si Wi-Fi pentru iPad, multi cumparatori ar putea prefera cele doua porturi USB ale Microsoft Surface, prin care se pot conecta cu usurinta drive-urile externe, imprimantele si chiar camerele foto.
Surface RT ofera USB 2.0, iar Surface Pro USB 3.0.

4. Performanta
Tabletele au fost pana acum un hibrid intre laptopuri si smartphone, dar Microsoft incearca sa ajunga cat mai aproape de specificatiile unui ultrabook cu Surface Pro.

Cu procesor Intel Core i5, tableta Microsoft cu Windows 8 Pro va oferi pana la 128GB spatiu de stocare, un alt avantaj in lupta contra iPad, ramas cu limita maxima de 64GB.

5. Xbox SmartGlass
Sistemul SmartGlass, prezentat de Microsoft la E3, va lega orice tableta, chiar si Android sau iPad de consola de jocuri Xbox pentru o experienta interactiva.

Daca Microsoft optimizeaza Xbox SmartGlass pentru Surface si ofera functii noi, ar putea duce utilizatorii cu un pas inainte in integrarea consumului de media, in care televizorul, consola de jocuri, tableta si smartphone-ul interactioneaza perfect si joaca roluri diferite.
Citeste in continuare despre reactia Apple la Microsoft Surface.

S-a speriat cu adevarat Apple de Microsoft Surface?
Chiar daca Apple a observat de-a lungul anilor cum Microsoft incearca sa-i copieze produsele, dar esueaza - nu s-au gasit prea multi care sa prefere Zune inaintea unui iPod - compania a fost pregatita pentru tabletele Surface.
In aceeasi zi cu prezentarea Microsoft Surface, Apple a lansat o noua reclama TV pentru noul iPad, cu sloganul "Do It All!".

Crezi ca decizia Apple de a lansa noua reclama la iPad este o decizie de afaceri obisnuita sau un semn ca Apple se teme cu adevarat de succesul Microsoft Surface?