Vertiv isi extinde operatiunile in Norvegia pentru a sustine cresterea furnizorului de colocare Green Mountain in Europa de Nord
3/35277
calendar_month 26 Sep 2023, 11:14


Vertiv va implementa un centru de date de 150 MW alimentat cu energie regenerabila si interactiv cu reteaua, pentru a sprijini cresterea furnizorului de colocare

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructura digitala critica si solutii de continuitate, anunta infiintarea unei noi entitati juridice in Norvegia, pentru a consolida in continuare parteneriatul cu furnizorul de colocare Green Mountain si a sustine cresterea sa rapida in Europa de Nord. Aceasta miscare strategica este o dovada a angajamentului Vertiv de a furniza o infrastructura durabila si scalabila pentru a satisface cerintele tot mai mari ale clientilor si utilizatorilor finali.

Ca parte a planurilor sale de expansiune, Green Mountain s-a angajat in proiectul ambitios OSL2-Hamar, care implica construirea unui centru de date de ultima generatie in Hamar, Norvegia. Recunoscut ca fiind unul dintre cei mai sustenabili furnizori din industrie, amplasamentul OSL2-Hamar va fi alimentat cu 90 MW de energie hidroelectrica regenerabila, cu potentialul de a se extinde pana la 150 MW, pentru a se adapta cresterii viitoare si pentru a fi capabil sa ofere servicii de echilibrare pentru a sustine reteaua. Instalatia este programata sa implementeze prima sa cladire de 30 MW in noiembrie 2023.

„Proiectul OSL2-Hamar este o provocare uriasa care necesita eforturi colective si parteneriate puternice, prin urmare, ne exprimam sincera apreciere fata de Vertiv pentru sprijinul sau exceptional”, a declarat CEO-ul Green Mountain, Svein Atle Hagaseth. „Angajamentul de neclintit si expertiza Vertiv au fost esentiale in stimularea succesului acestei initiative si pretuim parteneriatul lor in conturarea viitorului centrelor de date ecologice.”

“Pe masura ce ne extindem operatiunile in Norvegia si sustinem cresterea remarcabila a Green Mountain in Europa de Nord, Vertiv este mandru ca joaca un rol esential in furnizarea de solutii si servicii de infrastructura eficiente si scalabile”, a declarat Karsten Winther, presedintele Vertiv pentru EMEA. „Aceasta colaborare exemplifica angajamentul nostru de a oferi tehnologii de ultima ora pentru centrele de date si asistenta exceptionala pentru clienti. Impreuna, modelam viitorul centrelor de date in timp ce stimulam inovatia, eficienta sporita si cresterea afacerii.”

Green Mountain se mandreste cu acreditari impresionante, inclusiv un raport de eficienta a consumului de energie (PUE) de 1,25, surse de energie 100% hidroenergetica, certificari Tier III, inregistrarea unui timp de functionare impecabila de 100% si conformitate cu SLA. In plus, centrul de date incorporeaza caracteristici inovatoare, ecologice, cum ar fi proiecte pilot privind utilizarea caldurii reziduale pentru piscicultura, initiative de economie circulara, iluminat inteligent si solutii inovatoare de racire.

Ca parte a celei mai recente extinderi, Green Mountain a implementat UPS-ul Vertiv™ Liebert® EXL S1 cu Dynamic Grid Support si sisteme avansate de stocare cu baterie, sustinand adoptarea energiei la fata locului si permitand servicii de echilibrare a retelei. Fiecare locatie Green Mountain este atent proiectata si adaptata pentru a satisface nevoile specifice ale clientilor, ridicand in acelasi timp stacheta pentru initiativele de eficienta energetica si sustenabilitate.

„Suntem mandri ca suntem in fruntea sustenabilitatii si confidentialitatii datelor si ne angajam sa impartasim expertiza noastra pe piata, pentru a ajuta la crearea modelelor de livrare echilibrate si a practicilor de sustenabilitate”, a spus Hagaseth. „Viziunea noastra include mai multe locatii ce urmeaza sa fie desfasurate in Norvegia, care devine tara noastra hub pentru noi implementari. Odata cu cresterea anticipata a volumului de lucru al intreprinderilor si digitalizarea generala, suntem hotarati sa raspundem acestor cerinte cu capacitati pe termen lung.”Vertiv este un partner de incredere al Green Mountain din 2020, oferind solutii de management termic si energie extrem de eficiente, chiar si in mijlocul provocarilor generate de pandemia globala. „Gestionarea implementarilor in timpul Covid-19 a fost extrem de dificila”, a recunoscut Hagaseth. „Din fericire, Vertiv a luat atitudine si ne-a ajutat sa depasim provocarile logistice, sa urmarim transporturile si sa asiguram livrarea echipamentelor in ciuda granitelor inchise. Vertiv a castigat cu siguranta increderea noastra si este acum unul dintre partenerii nostri preferati pentru solutiile pentru centre de date.”