De ce sa folosim standardul Wifi 6E?
8/8567
calendar_month 25 Apr 2023, 13:00

• Posibilitatea de a conecta mai multe dispozitive in medii cu inalta densitate (hoteluri, scoli, aeroporturi etc.)
• Cresterea vitezei la nivel de retea cu 300%
• Latenta cu 70% mai mica
Pe masura ce WiFi continua sa devina omniprezent, exista o cerere pentru o latime de banda crescuta. Mediile de inalta densitate, cum ar fi scolile, mall-urile, hotelurile, aeroporturile, cafenelele si barurile, centrele de conferinte trebuie sa gazduiasca un numar mare de dispozitive care pot oferi servicii mai bune pentru toata lumea, de fiecare data cand se conecteaza la WiFi.
IEEE 802.11ax, comercializat oficial de Wi-Fi Alliance ca Wi-Fi 6 (2,4 GHz si 5 GHz) si Wi-Fi 6E (6 GHz), este un standard IEEE pentru retelele locale wireless (WLAN) si succesorul lui 802.11ac. Scopul principal al acestui standard este cresterea vitezei in scenarii cu multe dispozitive conectate. Cresterea totala a vitezei la nivel de retea este de 300%, acest lucru se traduce latenta cu 75% mai mica
Zyxel WAX640S-6E este punctul de acces in trei benzi (clasa AXE7800), complet echipat cu tehnologia WiFi 6E de ultima generatie pentru viteze rapide si conexiuni cu latenta redusa. Acesta permite utilizatorilor sa profite de noua banda de 6GHz cu mai multa latime de banda disponibila decat 2.4 GHz si 5 GHz combinate. Pentru tehnologii emergente, cum ar fi VR/AR, streaming video 8K sau jocuri online, WAX640S-6E ofera viteze foarte mari fara latenta.
Shawn Rogers, Market Development Manager la Zyxel Networks a explicat: "Problemele de performanta si conectivitate cauzate de interferente si congestie au fost mult timp o problema cu retelele WiFi si sunt deosebit de problematice in mediile cu densitate mare si atunci cand se utilizeaza aplicatii sensibile la latenta, cum ar fi VR / AR, streaming video 8K si jocuri online. Familia noastra de puncte de acces WiFi 6E permite companiilor sa reduca foarte mult interferentele de retea prin utilizarea noului spectru WiFi de 6GHz. Produsele WiFi 6E de la Zyxel includ o gama extinsa si o flexibilitate de gestionare, pentru a oferi o solutie rentabila pentru modernizarea infrastructurilor WiFi existente pentru a oferi conectivitate fiabila, multi-gigabit, cu latenta redusa pentru aplicatii critice."

De ce WAX640S-6E este benefic pentru mediile cu densitate mare si tehnologiile emergente?

1. Utilizarea spectrului de 6Ghz deschide o zona larga de spectru care permite functionarea la viteza maxima in medii dense.
2. Operarea pe trei benzi permite dispozitivelor client de 6GHz sa profite de 6GHz fara interferente, oferind in acelasi timp suport pentru clientii vechi de 2,4 GHz si 5GHz.
3. Include o antena inteligenta care monitorizeaza continuu conexiunea si isi ajusteaza adaptiv modelele de antena pentru a atenua interferentele.
4. Vine cu o licenta Nebula Pro Pack de un an si accepta gestionarea independenta, bazata pe cloud, oferind flexibilitate completa a managementului in orice mediu de retea.
5. Minimizeaza interferentele din retelele celulare 4G/5G cu coexistenta celulara avansata

Solutii Zyxel

NWA55AXE de la Zyxel este un AP WiFi 6 durabil, rezistent la intemperii in aer liber. Proiectat pentru medii exterioare dure, NWA55AXE conform cu standardul IP55, rezistent la intemperii, este cel mai bun punct de acces in aer liber WiFi 6 pentru a va extinde reteaua wireless in exterior. NWA55AXE cu NebulaFlex ofera manevrabilitatea flexibila pentru a alege in mod liber intre gestionarea GUI locala sau onboarding la interfata noastra super usoara de gestionare a cloud-ului Nebula, pe care nu trebuie sa va faceti niciodata sa va faceti griji cu privire la uitarea adresei IP sau a contului si parolei pierdute.