hit.ro  »  Internet  »  Sisteme de securitate  »  Vodafone dezvaluie date despre interceptarile din anumite state. In Romania divulgarea este interzisa

Vodafone dezvaluie date despre interceptarile din anumite state. In Romania divulgarea este interzisa

calendar_month 06 Iun 2014, 15:26
Vodafone a dezvaluit vineri existenta unor conexiuni directe ale agentiilor guvernamentale la retelele grupului, care permit interceptarea conversatiilor in unele dintre tarile in care opereaza, insa pentru Romania si alte cateva state nu a putut prezenta informatii fiind interzis de legislatie, scrie Mediafax.
Conexiunile agentiilor guvernamentale nationale sunt utilizate la scara larga in multe dintre cele 29 de tari care au avut pe parcursul anului trecut acces la reteaua grupului, inclusiv in baza unor mandate, a afirmat grupul, intr-un raport care rupe tacerea asupra utilizarii la scara tot mai larga de catre autoritati a interceptarilor retelelor telefonice si de transmisie de date pentru a spiona proprii cetateni, scrie publicatia britanica The Guardian.

Agentiile au instalat conexiuni directe la reteaua Vodafone si a altor operatori telecom, ceea ce le permite sa asculte si sa inregistreze live conversatii, iar in anumite cazuri sa localizeze persoanele.
In Romania, Albania, Egipt, Ungaria, India, Malta, Qatar, Africa de Sud si Turcia este interzisa dezvaluirea oricaror informatii legate de interceptarea convorbirilor telefonice si mesajelor, inclusiv daca astfel de capabilitati exista.
Cititi mai mult pe acest subiect pe MEDIAFAX.ro