hit.ro  »  Internet  »  Sisteme de securitate  »  Microsoft adopta masuri de securitate impotriva spionajului guvernamental

Microsoft adopta masuri de securitate impotriva spionajului guvernamental

calendar_month 27 Dec 2013, 13:17
Microsoft anunta ca a luat o serie de masuri de securitate, in urma scandalului de la Agentia Nationala Americana (NSA), acuzata de spionaj de catre fostul consultant al serviciilor de informatii Edward Snowden.
Multi dintre clientii Microsoft au motive serioase de ingrijorare in legatura cu supravegherea Internetului de catre Guvern, apreciaza Brad Smith, Consilier General & Vicepresedinte Executiv, Afaceri Juridice si Corporative, Microsoft, in articolul postat pe site-ul companiei.

"Noi le impartasim ingrijorarea. De aceea luam masuri pentru a asigura ca guvernele folosesc procedurile legale, si nu forta tehnologica bruta pentru a accesa datele clientilor. Ca multi altii, suntem in special ingrijorati de afirmatiile recente din presa in legatura cu efortul mai extins si concertat al unor guverne de a ocoli masurile de securitate online - si, in opinia noastra, procedurile si protectia legala - in scopul de a colecta in mod clandestin date personale ale clientilor. In mod particular, articolele recente din presa au prezentat acuzatii despre interceptarea si colectarea datelor clientilor de catre guverne - fara mandate de perchezitie sau citatii - in timp ce datele circulau intre clienti si servere sau intre centrele de date ale companiilor din industria noastra", a spus Brad Smith.
Cititi mai mult despre "Microsoft adopta masuri de securitate impotriva spionajului guvernamental" pe Business24