hit.ro  »  Internet  »  Sisteme de securitate  »  Bitdefender: Ce specificatii ar trebui sa includa Android 5.0 pentru un nivel optim de securitate

Bitdefender: Ce specificatii ar trebui sa includa Android 5.0 pentru un nivel optim de securitate

calendar_month 26 Aug 2013, 11:30
In ciuda modificarilor semnificative aduse versiunii JellyBean 4.3, sistemul de operare Android lasa inca de dorit la capitolul securitate. Dupa cum scriam recent, citand un raport al companiei de securitate Trend Micro, Malware-ul cu tinta Android a explodat in 2013.

Asupra problemei amintite si analistii companiei de securitate Bitdefender au atras atentia de mai multe ori, iar HIT.ro v-a prezentat de fiecare data evaluarea specialistilor romani.
Cumparati de la eMag solutii de securitate Bitdefender
Acum, Bitdefender a identificat cateva specificatii pe care urmatoarea versiune de Android, Key Lime Pie - 5.0, ar trebui sa le includa pentru optimizarea nivelului de securitate al popularului sistem de operare. Vi le prezentam si noi in continuare:  • Interfata de programare pentru aplicatii de tip antivirus scanner. In mod implicit, sistemul de operare Android nu permite aplicatiilor sa interactioneze, cu exceptia cazului in care acestea sunt create cu acelasi user ID si sunt semnate digital de acelasi producator. Acest aspect ridica probleme pentru dezvoltatorii de antivirus, intrucat acestia nu pot scana in mod optim alte aplicatii, decat daca telefonul este root-at. O interfata de programare pentru aplicatii de tip antivirus scanner ar permite solutiilor de securitate sa se integreze mai bine cu sistemul de operare si sa se asigure ca toate aplicatiile sunt scanate corespunzator.

  • Control individual asupra permisiunilor aplicatiilor pentru a permite utilizatorului sa le accepte sau sa le refuze in functie de riscurile de securitate si de confidentialitate pe care le ridica. Google pare totusi sa lucreze asupra acestui aspect, intrucat Andorid 4.3 contine un meniu ascuns ce permite controlul selectiv asupra permisiunilor inainte de instalarea aplicatiilor.

  • Posibilitatea de a avea cateva aplicatii cheie, precum cele antifurt, care sa nu poata fi sterse prin comanda de resetare la configuratia de fabrica. In acest fel utilizatorul legitim al dispozitivului va putea sa controleze telefonul de la distanta, chiar daca acesta a fost sters de o terta parte.

  • Posibilitatea de a izola aplicatiile suspecte venite din surse ce nu prezinta incredere precum magazinele neoficiale sau direct de la dezvoltatori. De fiecare data cand instaleaza o aplicatie dintr-o sursa neoficiala, utilizatorul va avea optiunea de a o rula separat pentru a monitoriza scurgerile de informatii sau comportamantele costisitoare (aplicatii care dau SMS-uri sau care apeleaza numere premium).

  • Profiluri separate de business si personal pentru a permite delimitarea informatiilor si aplicatiilor personale de cele de serviciu. Aceasta functionalitate ar permite satisfacerea nevoilor utilizatorului ce foloseste telefonul de serviciu si in interes personal, pastrand in acelasi timp informatiile, conturile si fisierele companiei in siguranta.


  Sursa: Bitdefender


   

  Sondaj

  Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?