hit.ro  »  Internet  »  Sisteme de securitate  »  Atack DDoS asupra Feedly si Evernote. Posibil si Facebook

Atack DDoS asupra Feedly si Evernote. Posibil si Facebook

calendar_month 12 Iun 2014, 07:47
Feedly si Evernote au functionat cu mari intermitente si probleme ieri, Feedly avand perioada intregi cand nu a functionat deloc, iar Facebook nu s-a simtit nici el mai bine pentru o perioada serioasa de timp, utilizatorii avand mari probleme in a atasa fotografii postarilor facute.
Feedly a confirmat ca a fost victima unui atac "DDoS - distributed denial of service", care a impiedicat accesarea serviciilor sale. Mai mult, compania a anuntat ca cei care au efectuat atacul au incercat sa obtina o anumita suma de bani pentru a se opri, dar Feedly a refuzat acest lucru.

Evernote a confirmat ca a fost si ea victima unui atac similar. Fara sa se stie sau fara sa se lase de inteles ca cele doua atacuri sunt legate, putem spune doar ca este deja cunoscut faptul ca ambele companii lucreaza impreuna. In timpul atacuului, utilizatorii au fost pusi in imposibilitatea de a-si sincroniza notitele cu device-urile si serverul companiei. Mai trebuie spus ca este pentru prima oara in istorie cand Evernote este pusa in situatia aceasta.
Ambele companii au declarat ca datele utilizatorilor lor sunt in siguranta.
Pentru cei care nu cunosc terminologia, DDoS este un tip de atac in care mii de computere trimit pachete de date catre serverele tintei in incercarea de a le pune in imposibilitatea de a mai functiona.
Sursa: BBC