hit.ro  »  Internet  »  Securitate  »  Una calda, una rece. Sistemul de securitate al Windows 8 a fost spart deja

Una calda, una rece. Sistemul de securitate al Windows 8 a fost spart deja

calendar_month 05 Nov 2012, 15:45
Windows 8 abia a fost lansat pe piata de cateva zile, dar iata ca o companie specializata in teste de securitate sustine ca a reusit sa treaca de mecanismul de securitate cu care vine la pachet sistemul de operare.
Scriam ceva mai devreme ca Microsoft tocmai a reusit sa iasa de pe lista neagra a vulnerabilitatilor Kaspersky, dar...
Potrivit unui mesaj postat de reprezentantii companiei franceze Vupen pe reteaua de socializare Twitter, specialistii firmei au reusit sa ocololeasca toate mecanismele de aparare contra amenintarilor de tip zero-day ale Windows 8 (si in componentele Internet Explorer 10).

"We welcome #Windows8 with various 0Ds combined to pwn all new Win8/IE10 exploit mitigations. Congrats to our mitigation mitigator @n_joly", acesta este tweet-ul care pune la indoiala toate afirmatiile anterioare ale specialistilor care spuneau ca Windows 8 este cel mai sigur sistem de operare al companiei din Redmond.

Iar daca Vupen a reusit intr-adevar sa identifice si sa exploateze vulnerabilitati in Windows 8 lucrurile sunt si mai grave, spun cei de la HotForSecurity. Compania franceza este recunoascuta pentru faptul ca nu ofera date referitoare la vulnerabilitatile detectate decat in cercul sau de clienti. Asa ca, orice alti utilizatori nu pot beneficia de remedierea problemei decat in momentul in care o alta companie de securitate reuseste sa gaseasca o solutie.
Vupen este compania ai carei angajati au reusit la un moment dat sa sparga si browserul Google Chrome.