hit.ro  »  Internet  »  Securitate  »  Twitter a blocat un cont neo-nazist din Germania

Twitter a blocat un cont neo-nazist din Germania

calendar_month 19 Oct 2012, 11:55
Contul de Twitter al unui grup neo-nazist a fost blocat in Germania, ca raspuns al unei cereri formulate de autoritatile din aceasta tara.
Acesta este primul caz in care Twitter blocheaza un cont intr-o singura tara, la noua luni dupa ce compania a anuntat capacitatea de a retine continutul in anumite state, in timp ce in restul lumii este disponibil, scrie Arstechnica.
Contul @hannoverticker a fost folosit de grupul numit Besseres Hannover, pe care "guvernul din Saxonia Inferioara l-a interzis luna trecuta, pe motiv ca promova idei naziste intr-o incercare de a submina democratia germana".

Oficialii din Saxonia Inferioara au formulat o scrisoare catre Twitter in care au cerut sa "inchida contul imediat si sa nu deschida alte conturi pentru organizatia numita Besseres Hannover".
Twitter permite optiuni de blocare in fiecare tara pentru a se conforma cu regulile specifice tarilor respective, fara a fi nevoie sa cenzureze continutul la nivel mondial. Faptul ca prima cerere de a bloca continut este legata de neo-nazism nu este surprinzator.
In raportul emis de Twitter in luna ianuarie, anunta ca in anumite tari, "datorita motivelor culturale, se pot restrictiona anumite tipuri de continut, cum ar fi in Franta sau Germania, care interzic continutul neo-nazist".


 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?