hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Turcia si Rusia in topul tarilor cu cele mai infectate PC-uri. Romania e la polul opus!

Turcia si Rusia in topul tarilor cu cele mai infectate PC-uri. Romania e la polul opus!

calendar_month 17 Feb 2011, 13:05
Potrivit datelor colectate de catre Panda ActiveScan, scanerul online gratuit oferit de Panda Security, 50% din toate calculatoarele de pe glob, scanate in luna ianuarie, au fost infectate cu malware.
In ceea ce priveste amenintarile malware cele mai daunatoare, troienii au cauzat cele mai multe incidente (59% din toate cazurile), urmati de virusii traditionali (12%) si viermi (9%).

Clasamentul celor mai frecvente amenintari malware este dominat de troienii generici, urmati de downloader-e, exploit-uri si adware. Trebuie mentionata prezenĊ£a troianului Lineage, un troian mai vechi care continua sa se raspandeasca si sa infecteze sistemele.
Thailanda, China, Taiwan, Rusia si Turcia ocupa pozitii de top in clasamentul tarilor cu cel mai mare numar de infectii (peste 50% din calculatoarele scanate infectate cu malware). Alte “paradisuri malware” traditionale, cum ar fi Brazilia sau Polonia, sunt in scadere aceasta luna.

Romania, Austria, Finlanda, Germania sau Suedia au avut printre cele mai putin infectate calculatoare in ianuarie, cu procente de pana in 30%. Spre comparatie, 51% din calculatoarele bulgarilor si turcilor si peste 45% dintre computerele polonezilor au fost afectate de amenintarile informatice ale inceputului de an.
Sursa: Panda Security 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?