hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Symantec, acuzata ca foloseste tactici "scareware" pentru a-si vinde produsele

Symantec, acuzata ca foloseste tactici "scareware" pentru a-si vinde produsele

calendar_month 12 Ian 2012, 11:01
Compania Symantec va fi nevoita sa se apere la tribunal intr-un proces in care este acuzata de utilizatori ca a folosit tactici "scareware" pentru a-si vinde produsele full version.
Procesul vizeaza suitele de programe Norton Utilities, PC Tools Registry Mechanic si PC Tools Performance Toolkit, potrivit ZDNet.com.
Intentat de un american, procesul ar putea aduna mai multi utilizatori nemultumiti de faptul ca au cumparat programele Symantec dupa ce versiunile gratuite au semnalat probleme grave ale PC-ului.

Clientii suparati sustin ca erorile de sistem, riscurile pentru datele personale si alte probleme ale PC-ului sunt anuntate de programe chiar daca nu exista cu adevarat.
Programele de tip "scareware" avertizeaza utilizatorul in legatura cu problemele pe care PC-ul le-ar putea avea in lipsa capacitatilor de detectare malware si recomanda cumpararea de software pentru rezolvarea lor. Chiar daca programele Symantec au folosit astfel de tactici, demonstrarea acestui lucru ar putea fi problematica la proces. 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?