hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  S-a lansat Internet Explorer 9 - Download

S-a lansat Internet Explorer 9 - Download

calendar_month 15 Mar 2011, 13:49
Microsoft a lansat versiunea a 9-a a celui mai folosit browser de pe glob, in cadrul conferintei South By Southwest, care se desfasoara in Austin, Texas.
Internet Explorer 9 este editia cea mai rapida, fiind in acelasi timp compatibila cu majoritatea standardelor web. In plus, noile functii si desigul ii permit sa se lanseze intr-o competitie acerba cu browserele Mozilla Firefox, Google Chrome sau Apple Safari. Sau, cel putin, ramane de vazut.

Microsoft a ales, de aceasta data, sa nu ofere suport IE9 pentru Windows XP. Asadar, versiunea 9 a browserului poate fi instalata numai pe Windows Vista sau 7, o decizie care a stranit numeroase critici, in conditiile in care 40-50% dintre calculatoarele din lume ruleaza pe acest sistem de operare.

Potrivit companiei, graficile de accelerare hardware, care ajuta browser-ul sa incarce paginile mai repede nu functioneaza corespunzator pe dispozitive care ruleaza pe XP.

Nu acelasi lucru il putem spune si despre RC-ul Firefox 4, care ofera aceiasi accelerare hardware pe multiple sisteme de operare, inclusiv Windows XP.

Exceptand lipsa de suport pentru XP, Internet Explorer 9 este un browser destul de bun in comparatie cu versiunile anterioare ale IE.

Una din functiile care se afla in centul IE9 este instrumentul de anti-tracking, care ofera utilizatorilor un control mai bun asupra informatiilor pe care le impartasesc pe web.

O noutate o reprezinta si suportul pentru HTML5 si alte tehnologii catalogate drept “future-web”. Aici intra si suportul pentru functia de geolocatie si tag-uri semantice HTML5, trasaturi care se gasesc deja in alte browsere.

Un alt feature care cu siguranta va fi apreciat este Pinned sites, care creeza o integrare mai profunda intre browser si desktop, permitandu-ti separerea site-urilor vizitate frecvent de cele pe care le vizitezi ocazional, tragandu-le in Windows Taskbar

Download Internet Explorer 9 - versiunea pentru 32-bit
Download Internet Explorer 9 - versiunea pentru 64-bit
In perioada testelor beta, Internet Explorer 9 a fost downloadat de 25 de milioane de ori.
Sursa 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?