hit.ro  »  Comunicatii  »  Securitate Cibernetica  »  O singura licenta antivirus folosita de sute de mii de persoane

O singura licenta antivirus folosita de sute de mii de persoane

calendar_month 07 Dec 2010, 14:12
O singura licenta de la compania de software antivirus Avast a fost folosita de 774.651 de ori dupa ce a ajuns online pe un site de file-sharing.
Avast a observat ca o licenta cumparata de o firma din Arizona a fost distribuita online. In loc sa opreasca pirateria, compania a ales sa astepte si sa vada cat de mult se va raspandi software-ul.
Licenta Avast Pro a ajuns pe site-urile de file-sharing, iar dupa un an si jumatate se afla pe dispozitivele a sute de mii de utilizatori activi.

“Am descoperit codul licentei nostre pe mai multe site-uri de file-sharing din jurul globului. Exista un paradox la utilizatorii care cauta programe “gratuite” antivirus chiar in locatiile cunoscute pentru raspandirea malware-ului”, a declarat Vice Steckler, CEO Avast Software.
Compania a mai adaugat ca licenta este folosita in 200 de tari si ca a fost instalata chiar si pe doua computere din Vatican.
“A fost interesat de observat cat de repede s-a raspandit, dar la un moment dat petrecerea trebuie sa se termine”, a declarat Lyle Frink, purtator de cuvan Avast.

Compania a transformat pirateria intr-o oportunitate de marketing. Incercand sa indrepte utilizatorii versiunii piratate catre software-ul autentic, Avast a plasat notificari pop-up catre calculatoarele care aveau instalata editia ilegala a antivirusului, oferind un link catre o versiune platita sau una gratuita a acestuia.
Desi compania nu a putut oferi o cifra exacta cu numarul celor care au ales sa treaca in legalitate, din cate se pare strategia a avut un foarte mare succes.
Sursa: PC Pro 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?