hit.ro  »  Internet  »  Securitate  »  Noutati de la Google - Maps si Earth in alte "dimensiuni" (Video)

Noutati de la Google - Maps si Earth in alte "dimensiuni" (Video)

calendar_month 07 Iun 2012, 10:41
Prezentarea Google despre "noua dimensiune a Google Maps" a introdus cateva noutati importante pregatite de companie: de la accesarea hartilor offline, pana la vizualizare 3D in Google Earth si captura Street View "la purtator".
Cu doar cateva zile inainte de prezentarea Apple ce vizeaza si un proiect propriu de harti si renuntarea la Google Maps, Google incearca sa demonstreze ca sistemul sau de cartografiere ramane cel mai bun, scrie CNET.

In urmatoarele saptamani, utilizatorii de device-uri Android vor putea salva harti online din Google Maps, dar cea mai importanta functie noua este vizualizarea cladirilor in 3D in Google Earth. Upgrade-ul nu va fi rapid, dar Google promite ca marile orase vor putea fi vizualizate in curand in 3D.
Proiectul StreetView, care a starnit acuzatii de incalcarea a intimitatii mai ales in Europa, devine si mai invaziv. Pana acum, imaginile pentru Google StreetView au fost facute de masini echipate special. Google a pregatit insa un prototip de echipament pentru o singura persoana, "The Trekker", un rucsac de 18 kilograme care va permite adaugarea unor locatii noi, cum sunt aleile stramte din orasele vechi sau potecile de drumetii din munti.