hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Mega - noul Megaupload - a facut un milion de useri intr-o zi

Mega - noul Megaupload - a facut un milion de useri intr-o zi

calendar_month 21 Ian 2013, 09:00
Mega, serviciul de file sharing securizat care se vrea o reeditare a defunctului MegaUpload, a inregistrat nu mai putin de un milion de useri inscrisi in prima zi de activitate.
Anuntul numarului record de useri castigati intr-o singura zi ii apartine chiar fondatorului Mega, Kim Dotcom, care a sustinut, sambata, o conferinta de presa prin care a comunicat si detaliile referitoare la noul serviciu. Mega ofera utilizatorilor un spatiu de stocare per cont de 50GB, ceea ce depaseste cu mult oferta unor servicii consacrate de cloud, precum Dropbox.

Kim Dotcom, omul care s-a aflat in spatele Megaupload si care a fost si tinta autoritatilor care lupta impotriva pirateriei pe internet, a declarat in cadrul conferintei de presa ca "vom roteja drepturile tuturor (...) desi astazi este ziua in care s-a petrecut ceva oribil in urma cu un an (inchiderea Megaupload - n.r.), este in acelasi timp si un motiv de sarbatorire a unui lucru minunat".

Kim Dotcom i-a asigurat pe utilizatorii noului Mega ca dreptul la intimitate si confidentialitatea datelor personale sunt de neatins de catre autoritati sau oricine incearca sa detina controlul asupra libertatii individului. Cum alte cuvinte, Dotcom s-a transformat din cel mai cautat om pentru piraterie, in cel care isi "asuma" responsabilitatea de a tine datele utilizatorilor departe de ochii autoritatilor.
Ramane de vazut care va fi evolutia noului serviciu si mai ales in ce mod vor reactiona autoritatile si industriile care genereaza content cu drepturi de autor si daca, intr-adevar, datele userilor stocate in cloud-ul Mega sunt securizate atat de bine pe cat sustine Kim Dotcom.
Sursa: SlashGear 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?