hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Mask (Careto) ar putea fi cea mai complexa campanie de spionaj prin malware

Mask (Careto) ar putea fi cea mai complexa campanie de spionaj prin malware

calendar_month 12 Feb 2014, 11:43
O tara in care spaniola este limba oficiala este responsabila pentru cea mai complexa campanie de spionaj prin malware descoperita pana acum. Cu tinte raspandite in 31 de tari, Mask (sau Careto) a strans informatii timp de 7 ani.
Descoperita de specialistii Kaspersky, campania de spionaj prin malware Mask a fost denumita dupa cuvantul "Careto" ("masca" in spaniola) gasit in codul sursa al aplicatiilor. Analistii au refuzat sa numeasca tara care a sustinut activ campania de spionaj.

Folosind o multitudine de tehnici, malware-ul Mask a infectat computere cu Windows, OS X si Linux ale unor tinte precise, de la agentii guvernamentale si ambasade pana la companii energetice si chiar activisti. Cercetatorii Kaspersky Lab sustin ca aplicatiile Careto au strans mult mai multe informatii decat Stuxnet, Flame sau Duqu, alte campanii malware de spionaj sustinute activ de guvernele unor tari.
Careto este considerata cea mai complexa campanie de spionaj prin malware deoarece hackerii au utilizat aplicatii malware foarte sofisticate, alaturi de un rootkit si bootkit pentru toate sistemele de operare pe PC si probabil si pentru infectarea gadgeturilor Android si iPhone/iPad.
Kaspersky Lab a identificat peste 1000 de IP-uri din 31 de tari de unde se scurgeau informatii, dar campania malware a fost suspendata brusc, chiar inainte de publicarea primelor informatii despre existenta ei.
Sursa: ArsTechnica 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?