hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Kickstarter a reactionat rapid la scurgerea de date

Kickstarter a reactionat rapid la scurgerea de date

calendar_month 17 Feb 2014, 12:30
Platforma de strangere de fonduri Kickstarter a anuntat toti utilizatorii sa-si schimbe parolele dupa o scurgere de date care a inclus nume de utilizatori, adrese de email, parole criptate, dar nu si informatii despre carduri bancare.
Compania a reactionat rapid la tentativa de hacking care a expus un numar redus de utilizatori si i-a anuntat pe toti printr-un email cu privire la schimbarea parolei. Kickstarter a subliniat ca parolele furate sunt criptate, dar a pus siguranta utilizatorilor pe un loc prioritar.

Strangerea de fonduri pe Kickstarter nu pare amenintata de scurgerea de date, iar compania a confirmat mai tarziu ca numai doua conturi au fost afectate, dar a decis ca o abordare precauta este cea mai buna solutie pentru utilizatori.
Baza de date Kickstarter accesata de hackeri contine doar ultimele 4 cifre ale cardurilor utilizatorilor din afara SUA, dar oficialii companiei sustin ca aceste date nu au fost furate in urma atacului informatic.
Kickstarter a decis si deconectarea conturilor Facebook, astfel incat cei care folosesc Kickstarter prin reteaua sociala vor fi nevoiti sa se logheze inca o data, manual. Indiferent de datele furate, este laudabil cum Kickstarter a reactionat rapid, anuntand utilizatorii si sfatuindu-i sa-si schimbe parola, chiar daca acest lucru nu a fost absolut necesar.
Sursa: Electronista



 

Sondaj

Folositi internetul pentru: