hit.ro  »  Comunicatii  »  Securitate Cibernetica  »  Kaspersky sustine ideea dezvoltarii unui Interpol al Internetului

Kaspersky sustine ideea dezvoltarii unui Interpol al Internetului

calendar_month 21 Mai 2011, 10:03
Lumea are nevoie de un Interpol al Internetului, precum si de identitati online executive si “pasaport pentru Internet”. Cel putin asta pare sa sustina Eugene Kaspersky, prezent la o conferinta saptamana acesta.
Fondatorul Kaspersky Labs este de parere ca acest Interpol trebuie sa fie o unitate globala, fara granite, care sa lupte impotriva criminalitati cibernetice cu sprijinul agentiilor internationale.
Expertul a comparat natura integrata a criminalitatii cibernetice in online cu omniprezenta rechinilor in apele din Australia.
“Lumea digitala se afla sub asediu,” a declarat acesta. Desi ideile propuse de Kaspersky au fost indelung dezbatute de autoritatile guvernamentale, pana in prezent nu a fost luata nicio astfel de masura.
Fondatorul companiei de securitate este de parere ca Interpolul Internetului si pasapoartele de Internet au putea fi implementate in urmatorii 15 ani.
Kaspersky sustine totodata ca un sistem international de identificare online ar putea lupta impotriva furtului de identitate.
Sursa 

Sondaj

Ce placa video aveti?