hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Kaspersky Password Manager prezinta noi functii pentru utilizatori

Kaspersky Password Manager prezinta noi functii pentru utilizatori

calendar_month 17 Aug 2023, 13:00

Kaspersky Password Manager a fost actualizat cu doua functii noi. Prima permite utilizatorilor sa stocheze in siguranta date importante pentru autentificarea cu doi factori (2FA) si sa genereze parole unice. In plus, lista de browsere acceptate a fost extinsa pentru a include Opera si Opera GX.

Utilizarea aplicatiilor de gestionare a parolelor devine inevitabila, avand in vedere numarul tot mai mare de acreditari digitale necesare si complexitatea crescuta a parolelor necesare pentru a tine hackerii la distanta. Conform „Password Manager Annual Report 2022”, realizat de Security.Org, utilizarea aplicatiilor de gestionare a parolelor pe dispozitivele mobile a depasit procentul utilizarii acestora de pe desktop-uri, in 2022, 84% dintre utilizatorii „seifului” de parole din SUA facand acest lucru de pe telefoanele lor. In general, 45 de milioane de americani folosesc astfel de aplicatii pentru a-si proteja acreditarile online, dar aproape doua din trei persoane se bazeaza in continuare pe memorare sau pe note scrise de mana pentru a tine evidenta parolelor.

Kaspersky Password Manager ofera acum utilizatorilor securitate digitala imbunatatita prin obtinerea de coduri de verificare pentru conturile protejate cu autentificare in doi factori (2FA). Codul cu doi factori este folosit pentru a imbunatati securitatea celor mai importante conturi de utilizator si pentru a le proteja chiar si atunci cand parola contului a fost compromisa.

Noua caracteristica introduce o cheie unica stocata, care genereaza un cod de conectare unic, actualizandu-l la fiecare 30 de secunde. Utilizatorii trebuie sa copieze codul din aplicatie si sa il insereze in campul obligatoriu atunci cand se conecteaza la contul lor. Utilizatorii Mac pot vizualiza si introduce manual codurile pentru autentificare. Pentru utilizatorii de Windows, aceasta functie va deveni disponibila in toamna anului 2023.

Extensia de browser Kaspersky Password Manager a fost, de asemenea, realizata pentru a suporta Opera si Opera GX (versiunea 92 si o versiune ulterioara). Aceasta extensie faciliteaza gestionarea activitatii care include informatii personale si sensibile, salvand automat autentificari, parole si alte date in Kaspersky Password Manager, precum si completand automat acele acreditari atunci cand se conecteaza sau efectueaza plati online.

Pe langa Opera si Opera GX (versiunea 92 si o versiune ulterioara), extensia de browser Kaspersky Password Manager este disponibila in prezent pentru:
    • Mozilla Firefox 65 si versiuni ulterioare/ Mozilla Firefox pentru OS X
    • Google Chrome 70 si versiuni ulterioare/ Google Chrome pentru OS X
    • Microsoft Edge 79, mai mare pe baza Chromium
    • Safari pentru OS X

 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?