hit.ro  »  Comunicatii  »  Securitate Cibernetica  »  Kaspersky lanseaza o actualizare pentru Interactive Protection Simulation, cu noi functii de chat

Kaspersky lanseaza o actualizare pentru Interactive Protection Simulation, cu noi functii de chat

calendar_month 22 Mai 2023, 14:05
Kaspersky a lansat o actualizare a Kaspersky Interactive Protection Simulation (KIPS) – program de training game-based care prezinta o simulare software a impactului real al malware-ului si al altor atacuri asupra performantei si veniturilor business-ului. KIPS are puterea de a-i determina pe jucatori sa gandeasca strategic, sa anticipeze urmarile unui atac si sa raspunda in consecinta, in limitele de timp si bani. Odata cu actualizarea KIPS online, clientii pot, de asemenea, sa aleaga atacuri din lista disponibila in cadrul aplicatiei, sa joace de mai multe ori cu diferite scenarii, sa creeze chat-uri vocale online, dar si sa colecteze si sa compare rezultatele cu sesiunile anterioare de antrenament.

Conform Raportului Verizon privind investigatiile legate de scurgerile de date din 2022, numarul de brese de securitate de tip ransomware, anul trecut, a crescut cu 13% - mai mult decat in ​​ultimii cinci ani combinati, 82% dintre brese implicand un element uman, inclusiv atacuri si erori sociale.

Desi directorii de business-uri si managerii inteleg importanta securitatii cibernetice, pentru multi CISO este inca dificil sa implice C-suite in procesul de formare. Adesea, exista o lipsa de intelegere intre personalul IT si cel non-IT: dupa cum arata cercetarile Kaspersky, 98% dintre liderii de business si respondentii non-IT s-au confruntat cu cel putin o situatie de comunicare defectuoasa in domeniul securitatii IT, iar 62% dintre manageri admit ca aceasta a avut ca urmare cel putin un incident de securitate cibernetica. Training-ul de baza sau aceeasi abordare folosita ca pentru toti ceilalti angajati nu functioneaza pentru nivelurile C – managerii necesita un format special si o prezentare speciala care sa le permita sa vada relatia cu business-ul.

KIPS, licentiat de autoritatile principale din domeniul educatiei, cum ar fi Institutul SANS, a fost deja parcurs de companii din peste 75 de tari. Actualizarile produselor Kaspersky includ o noua functionalitate care deschide posibilitati mai largi pentru companiile mari. Noua functionalitate imbunatatita a jocului online permite clientilor sa personalizeze scenariul jocului alegand si combinand diferite tipuri de atacuri din lista disponibila in cadrul aplicatiei. Aceasta functionalitate permite companiilor sa joace acelasi scenariu din industrie de mai multe ori, mentinand jucatorii interesati de diferite combinatii de atacuri.

Fiecare scenariu si atac jucat se bazeaza pe cazuri reale. Fiecare scenariu demonstreaza adevaratul rol al securitatii cibernetice in ceea ce priveste continuitatea afacerii si profitabilitatea, evidentiind provocarile si amenintarile emergente, precum si greselile tipice pe care organizatiile le fac atunci cand isi construiesc strategia de apararea.

Versiunea online permite utilizatorilor sa se joace cu un numar mare de participanti in aproape orice loc convenabil si, de asemenea, utilizatorii pot crea chat-uri vocale separate pentru echipe, astfel incat grupurile diferite sa nu-si auda reciproc discutiile. Acest lucru este util in special pentru echipele cu membri care acceseaza jocul din locuri diferite, atunci cand este dificil sa se intalneasca toti in acelasi birou pentru un joc offline. Alte oportunitati se refera la personalizarea scenariilor si posibilitatea de a obtine statistici privind alegerea jucatorilor, date despre actiunile echipelor in anumite situatii si compararea actiunilor jucatorilor in raport cu jocul anterior. 


 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?