hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Kaspersky: Apple se afla cu 10 ani in urma Microsoft la capitolul securitate

Kaspersky: Apple se afla cu 10 ani in urma Microsoft la capitolul securitate

calendar_month 26 Apr 2012, 14:00
Recentele probleme de securitate pentru computerele Mac l-au facut pe fondatorul companiei de securitate online Kaspersky Lab sa dea un verdict sumbru - Apple se afla cu 10 ani in urma Microsoft la capitolul securitate.
Eugene Kaspersky, CEO Kaspersky Lab, sustine ca Apple are multe de invatat de la Microsoft in ceea ce priveste securitatea online. Kaspersky sustine ca Apple va avea in curand aceleasi probleme pe care Microsoft le-a infruntat in urma cu 10-12 ani, potrivit CNET.

Odata cu popularitatea sistemului de operare Mac OS X, numarul dezvoltatorilor de malware este in crestere, iar compania Apple nu pare pregatita sa faca fata situatiei, crede Kaspersky.
Compania fondata de Steve Jobs a fost criticata pentru ca nu a rezolvat mai rapid vulnerabilitatile Mac ce au dus la infectarea a 600.000 de computere cu malware-ul troian Flashback, Apple va avea de infruntat pericole tot mai mari si poate invata de la Microsoft cateva lectii de securitate, a mai explicat specialistul. 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?