hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  isoHunt a revenit: este o copie fidela sau o capcana?

isoHunt a revenit: este o copie fidela sau o capcana?

calendar_month 01 Nov 2013, 14:00
La mai putin de doua saptamani de la inchidere, motorul de cautare de torente isoHunt a revenit online cu o noua adresa. Site-ul care poate fi accesat pe isohunt.to nu este insa afiliat cu fondatorul vechiului site de torente.Cine este in spatele lui?
Dupa ce a pierdut procesul cu MPAA, Gary Fung, creatorul isoHunt, a inchis site-ul cu doua zile mai devreme decat planul initial, pentru a preveni crearea de copii. Planul lui nu a functionat insa, iar noul isoHunt ofera acces la peste 13,7 milioane de torente.

TorrentFreak a discutat cu anonimii din spatele isoHunt.to si acestia ar fi declarat ca vor sa ofere acelasi site apreciat de vizitatori cu aceeasi interfata. Pana la demonstrarea contrariului, exista insa si o teorie infricosatoare.
Noul isoHunt ar putea fi administrat chiar de MPAA, in incercarea de a strange informatii pentru a-i actiona in judecata pe cei care vor sa descarce torentele care incalca drepturi de copyright. Studiourile de la Hollywood au mai facut astfel de "clone", iar site-ul ar putea fi o capcana pentru strangerea de dovezi impotriva piratilor.
Sursa: Geek 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?