hit.ro  »  Internet  »  Securitate  »  IE 8, mai eficient impotriva malware?

IE 8, mai eficient impotriva malware?

calendar_month 23 Mar 2009, 15:28
IE8 pare a fi mult mai bun in detectarea malware decat browserele rivale, Firefox sau Chrome. Cel putin asa dovedeste un studiu realizat de compania de cercetare NSS Labs si finantat de Microsoft, care arata ca IE8 RC1 a detectat malware-ul, in proportie de aproape 70%, inainte ca acesta sa provoace daune in sistemele utilizatorilor.

Ideea de baza a malware-ului este aceea ca userul este atras sa viziteze un site si sa downloadeze malware deghizat, spre exemplu, intr-o aplicatie gratuita.

Conform studiului NSS Labs, Mozilla Firefox 3.07 nu ar fi reusit sa se ridice la potentialul IE8, situandu-se pe locul al doilea, cu o rata de succes de 30%. Safari v3 a ocupat locul al treilea, cu 24%, iar Chrome 1.0.154 s-a clasat pe locul al patrulea cu 16% rata de detectare malware. Pe ultimile pozitii s-au aflat Opera 9.84 si IE7.

Testul a durat 12 zile. In aceasta perioada, NSS Labs a supus browserele la malware prin accesarea unor site-uri care ascund programe infectate si a realizat peste 140 de teste. Conform companiei de cercetare, marja de eroare a rezultatelor este de cel mult 3-4%.

Desi testul pare cat se poate de veritabil, exista voci care sustin ca datele furnizate de compania de cercetare nu sunt intocmai exacte, mai ales ca studiul a fost finantat chiar de compania din spatele browserului Internet Explorer.


 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?