hit.ro  »  Internet  »  Securitate  »  Google lanseaza Instant Previews

Google lanseaza Instant Previews

calendar_month 10 Nov 2010, 11:47
Daca Google se poate remarca constant printr-o calitate, atunci accea este imbunatatirea permanenta a serviciile oferite.
Dupa ce a lansat Instant Search, functia despre care Google sustine ca va ajuta la economisirea a 350 de ore din timpul utilizatorilor pe an, iata ca Gigantul Internetului vine acum sa completeze aceasta facilitate prin Instant Previews.
Noul serviciu afiseaza odata cu rezultatele cautarii si o imagine a site-urilor respective, care le permite userilor sa aleaga exact rezultatul dorit mult mai repede si mai eficient.

Instant Previews furnizeaza o imagine de ansamblu si evidentiaza cea mai relevanta sectiune, contribuind astfel la o selectie mult mai rapida si usoara a paginilor cautate.
Pentru a o folosi este de ajuns sa dati click pe simbolul “lupa” atasat fiecarui link din pagina cu rezultatele de cautare si imaginea site-ului respectiv va aparea in dreapta. In plus, cuvintele cheie dupa care s-a facut cautarea vor fi evidentiate pentru ca utilizatorul sa decida pe loc daca acela este rezultatul de care are nevoie sau trebuie sa mai caute.
In caz ca nu ai nevoie de imaginea site-ului, pentru ca stii exact pe rezultat vrei sa dai click, atunci nu trebuie decat sa mai apesi o data simbolul “lupa” si preview-ul se va inchide.
Iata un video cu Instant Previews in actiune:

Potrivit studiilor realizate de cei de la Google, utilizatorii care folosesc Instant Previews au cu 5% mai multe sanse sa fie satisfacuti de rezultatele pe care dau click fata de cei care nu folosesc acest nou serviciu. Preview-urile ofera o noua modalitate de a evalua rezultatele cautarii, sporind sansele de a gasi ceea ce cautati pe pagina pe care o vizitati.
Iata cateva sfaturi, pentru a profita la maxim de noua facilitate Instant Previews:
Comparati repede rezultatele: O comparatie vizuala, pentru a vedea ce pagina arata cel mai bine, va va ajuta sa alegeti rezultatul cel mai potrivit.
Reperati – Termenul dupa care s-a realizat cautarea va fi evidentiat in interiorul imaginii de preview a site-ulului, astfel ca veti putea evalua mult mai usor rezultatele obtinute.
Interactionati cu pagina de rezultate – Preview-urile paginilor va permit sa vedeti layout-ul paginii web inainte de a da click pe rezultat. In cazul in care cautati o harta, o imagine sau o lista, veti putea repera imediat site-ul dorit.
Pentru a se asigura ca noua facilitate este si rapida, cei de la Google au atasat cautarii si un index al intregului web, identificand partile relevante din fiecare pagina web si oferind astfel un preview adaptat perfect cautarii.
Desi, momentan, noul serviciu este in stadiul de testare, cei de la Google ne ofera posibilitatea de a-l incerca, pornind din pagina ofiala a Instant Previews. De aici, nu trebuie decat sa apasati butonul “Try it now” care va va trimite intr-o pagina Google de cautare. Rezultatele pe care le veti primi aici, vor beneficia de functia Instant Previews.
Sursa: Google Blog