hit.ro  »  Comunicatii  »  Securitate Cibernetica  »  Google Chrome se pregateste intens pentru Pwn2Own ¬ cea mai vestita competitie de hacking

Google Chrome se pregateste intens pentru Pwn2Own ¬ cea mai vestita competitie de hacking

calendar_month 02 Mar 2011, 12:34
Google a reparat 19 vulnerabilitati ale Google Chrome, platind noua cercetatori cu suma de 14.000 de dolari constand in prime si bonificatii pentru raportarea de bug-uri si probleme ale browserului.
Asa cum a procedat si anul trecut, Google si-a pus la punct browserul cu o saptamana inainte de faimoasa competitie anuala de hacking Pwn2Own. Update-ul Chrome 9.0.597.107 a reparat 16 brese de securitate aflate pe locul al doilea in clasa celor mai severe in sistemul de vulnerabilitati al Google si 3 bug-uri minore.

Nici unul dintre bug-urile tratate nu a fost evaluat drept “critic”.
Google si Mozilla sunt singurii dezvoltatori de browsere care platesc diferite persoane din afara companiilor sa gaseasca si sa rezolve bug-uri. De data aceasta, Google a platit suma de 14.000 de dolari pentru vulnerabilitatile descoperite si rezolvate de catre cercetatori din afara companiei.
In acest an, competitia Pwn2Own va debuta pe data de 9 martie si se anunta a fi un eveniment de mare amploare, avand in vedere ca “vanatorii de brese de securitate” pandesc de ceva vreme browserele participante – Google Chrome 9, Apple Safari 5, Microsoft Internet Explorer 8 si Mozilla Firefox 3.6.

Dintre acestea, tot Chrome iese in evidenta prin faptul ca Google este atat de sigur de browserul sau, incat e gata sa puna la bataie suma de 20.000 de dolari pentru orice participant la Pwn2Own care reuseste sa sparga sistemul.

Participarea Google la competitia Pwn2Own vine sa demonstreze siguranta pe care o are compania ca browser-ul Chrome nu poate fi hackuit, cu atat mai mult cu cat nici in 2009, si nici in 2010 participantii nu au reusit sa ii exploreze sistemul de securitate.
Pe de alta parte, si Mozilla vrea sa isi pregateasca browserul pentru tot ce e mai rau si pregateste un update de securitate la Firefox 3.6 chiar in cursul acestei zile.
Sursa 

Sondaj

Ce placa video aveti?