hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Google Autocomplete a distrus viata unui american

Google Autocomplete a distrus viata unui american

calendar_month 13 Dec 2013, 14:30
Un american sustine ca Google Autocomplete i-a distrus viata dupa o cautare online din 2009. Pagubitul spune ca a deschis din greseala o pagina sugerata de Google, dupa care a inceput sa fie tratat ca un terorist.
Cautand informatii online despre cum sa construiesti un avion de jucarie teleghidat, Jeffrey Kantor a cautat pe Google "how do I build a radio-controlled" si sugestia motorului de cautare a fost "bomb", link accesat din neatentie.

Kantor lucra ca furnizor independent de servicii pentru armata americana, iar barbatul sustine ca imediat dupa cautarea Google, autoritatile au inceput sa-l hartuiasca, amenintandu-l chiar cu moartea. Americanul si-a pierdut apoi locul de munca.
Jeffrey Kantor sustine ca Google Autocomplete este responsabil si a dat in judecata mai multi oficiali americani din armata, pentru daune in valoare de 60 milioane dolari. Ramane de vazut daca barbatul are suficiente probe pentru a-si dovedi cazul la tribunal, dar scandalurile recente la NSA demonstreaza ca autoritatile americane colecteaza in continuare cat mai multe informatii.
Sursa: Mashable 

Sondaj

Folositi internetul pentru: