hit.ro  »  Comunicatii  »  Securitate Cibernetica  »  Facebook lanseaza varianta Lite, inspirata de Twitter

Facebook lanseaza varianta Lite, inspirata de Twitter

calendar_month 13 Sep 2009, 10:17
Cunoscutul site de socializare Facebook are de acum si o versiune ceva mai simpla, numita, in mod firesc, Lite.
Interfata simplificata a Facebook Lite permite modificari de status, adaugarea noi de posturi, fotografii sau video, vizualizarea noilor posturi puse de prieteni, precum si alte cateva functii de baza ale siteului.

Facebook spune ca a creat Lite pentru a permite un acces mai usor celor care dispun de conexiuni la Internet cu viteze mai mici sau pur si simplu vor sa intre pentru cateva minute pe site, pentru a-si updata statusul si a ramane la curent cu noutatile postate de cei din lista de prieteni.
Desi motivul principal pentru care a fost lansat Lite este acele de a-i ajuta pe cei care au conexiuni mai slabe la Internet, nu se poate face abstractie de faptul ca aceasta versiune vine in intampinarea nevoilor unui numar tot mai mare de utilizatori care prefera aplicatiile frugale de genul Twitter.
Prin intermediul acestora utilizatorii pot tine legatura usor si rapid cu prietenii lor online, iar dimensiunea si complexitatea informatiilor puse intr-o postare este mult mai mica, necesitand mai putin efort si timp atat pentru a fi creata postarea, dar si parcursa de ceilalti.
Asadar, Facebook Lite pune accentul pe viteza atat in incarcarea paginilor, cat si in modul de comunicare cu cei din lista de prieteni, asemanandu-se din acest punct de vedere cu Twitter.
Cei care au deja un cont de Facebook pot incerca varianta Lite la adresa lite.facebook.com folosind datele contului deja creat. 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?