hit.ro  »  Internet  »  Securitate  »  Dezbaterea de week-end: Va reusi Google+ sa atraga utilizatorii Facebook

Dezbaterea de week-end: Va reusi Google+ sa atraga utilizatorii Facebook

calendar_month 01 Iul 2011, 18:28
Google a dezvaluit saptamana aceasta un nou serviciu, numit Google+, care se prezinta drept o alternativa la reteaua de socializare Facebook.
Unul dintre principalele feature-uri ale noului produs, care ar putea sa atraga utilizatorii este integrarea in serviciile Google. Gigantul va implementa functiile si instrumentele retelei sociale in aproape toate serviciile sale online, de la Search, la Documents si Video, informeaza PC World.
Aceasta caracteristica le va permite user-ilor sa monitorizeze toate evenimentele Google+, precum sa si impartaseasca content cu prietenii, direct din interfata site-urilor pe care le detine. Iar in conditiile in care serviciile gratuite ale veteranului Google sunt folosite de milioane si milioane de utilizatori, este foarte probabil ca o buna parte dintre acestia sa paraseasca corabia Facebook.
Google a reusit de asemenea sa implementeze un management mai bun al grupurilor de prieteni. Gigantul a inteles nevoia utilizatorilor de a comunica si de a interactiona cu prietenii virtuali in moduri diferite, in functie de mediul din care provin: familial, social sau de lucru.
Astfel, pot controla directia in care se indreapta postarile lor, fara a mai existe pericolul ca seful sa vada ceea ce nu ar trebui. O facilitate asemanatoare exista si in Facebook Groups, insa aplicatia nu este atat de slefuita precum cea de pe platforma Google.
Google+ se anunta a fi mai bun decat Facebook si pe segmentul chat-ului. Feature-ului Hangouts din reteau Google permite formarea ad-hoc a grupurilor de video chat, abilitate care se integreaza perfect in peisajul unei retele sociale.
Alternativa oferita de Google pare sa intreaca reteaua lui Mark Zuckerberg si in ceea ce priveste administrarea informatiilor personale. Facebook a fost adesea criticat pentru politica de confidentialitate pe care o practica. De curand, compania a extins zona de acoperire a tehnologiei de recunostere faciala, fara a emite in prealabil notificari.
Facebook incalca din nou confidentialitatea utilizatorilor
Specialistii in securitate sustin ca un astfel de sistem ar putea contribui la asocierea fotografiilor cu adresele de email.
Google se pozitioneaza la polul opus si se anunta a fi o companie mult mai matura in ceea ce priveste administrarea datelor personale ale user-ilor sai. O atitudine prin care ar putea castiga increderea utilizatorilor Facebook.
Tu ce parere ai, va reusi Google sa bata Facebook?
Are Facebook motive de ingrijorare? Crezi ca utilizatorii vor parasi Facebook in masa?
Tu iti vei face cont pe noua retea?
Impartaseste-ti opiniile pe dezbaterea de week-end.


 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?