hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Convorbirile de pe Skype, interceptate? Microsoft a intrat intr-un mare scandal

Convorbirile de pe Skype, interceptate? Microsoft a intrat intr-un mare scandal

calendar_month 25 Ian 2013, 09:00
Mai multi activisti internet, jurnalisti, dar si fundatii importante si specialisti in securitate IT atrag atentia ca apelurile efectuate prin Skype le-ar fi fost interceptate.
Microsoft este somata de mai multi utilizatori, printr-o scrisoare deschisa, sa investigheze problema de securitate. Scrisoarea deschisa, care a fost publicata ieri de grupul din care fac parte si mai mult avocati care apara dreptul la confidentialitatea datelor utilizatorilor, solicita Microsoft sa faca publica documentatia referitoare la practicile de securitate si confidentialitate a informatiilor pe care se bazeaza serviciul VoIP Skype.

Microsoft a achizitionat, in octombrie 2011, Skype, printr-o tranzactie in valoare de 8,5 miliarde de dolari.
In scrisoare, semnatarii isi manifesta ingrijorarea fata de nivelul de acces pe care l-ar putea avea institutiile guvernamentale la continutul comunicatiilor prin Skype.
Printre cei care au semnat scrisoarea deschisa se numara Electronic Freedom Foundation, Reporteri Fara Frontiere, Initiativa Egipteana pentru Drepturile Omului si Tibet Action Institute.
Ingrijorarea semnatarilor este legata si de faptul ca Microsoft va inlocui total Windows Messenger Live cu Skype, in luna martie, iar daca problema interceptarii comunicatiilor prin serviciul VoIP se confirma, atunci numarul userilor care ar putea fi "ascultati" si supravegheati oricand creste foarte considerabil.
Sursa: The Verge, Cnet 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?