hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  China, tinta celui mai mare atac DDoS din istoria internetului?

China, tinta celui mai mare atac DDoS din istoria internetului?

calendar_month 27 Aug 2013, 16:30
Autoritatile de la Beijing sustin ca cel mai mare atac DDoS din istoria internetului a avut ca tinta serverele chineze in dimineata zilei de duminica, 25 august. Traficul online din China a fost redus cu peste 30% in perioada atacului care s-a desfasurat in doua etape.
Atacul de tip Denial of Service a afectat servele chineze de internet mai intai la ora 2, apoi la 4 in dimineata zilei de duminica, reducand traficul normal online cu aproape o treime. Autoritatile chineze nu au dat nicio informatie despre sursa probabila a atacului.

Atacul DDoS a vizat domeniile .cn si a reusit sa impiedice accesarea lor pentru mai multe ore. Pana acum autoritatile chineze au acuzat SUA de atacuri mai mici, insa in acest caz nu au oferit nicio informatie despre posibila sursa a problemei. Numarul de atacuri DDoS in China s-a triplat de la an la an.
Speculatiile despre cauza atacului variaza de la o razbunare pentru un atac la adresa site-ului tibetan dedicat lui Dalai Lama pana la o legatura cu procesul lui Bo Xilai, un politician chinez judecat pentru delapidare de fonduri. Unele zvonuri vizeaza chiar un atacator individual, cu o retea dezvoltata de boti.

Sursa: Gigaom 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?