hit.ro  »  Comunicatii  »  Securitate Cibernetica  »  Chatroulette, ideea de milioane de a unui tanar de 17 ani

Chatroulette, ideea de milioane de a unui tanar de 17 ani

calendar_month 05 Apr 2010, 09:17
Companii de renume se bat pentru ideea unui tanar de numai 17 ani din Rusia. Andrey Ternovskiy a devenit important cand a lansat un site cu un concept ce ar putea detrona Facebook. Chatroulette, asa cum se numeste site-ul, presupune comunicarea aleatoare, inclusiv vizuala, intre utilizatorii site-ului. Cand intra pe site, camerele web sunt pornite automat si utilizatorul este directionat catre un altul, aflat si el online in acelasi timp.

Din acest moment, totul tine de optiunea fiecaruia: pot vorbi sau pot folosi butonul "next" pentru a fi conectati cu alt necunoscut.

Nu degeaba companii americane si ruse se bat intre ele. In noiembrie, cand a fost lansat site-ul, Chatroulette avea 500 de utilizatori. Acum a ajuns la 10 milioane pe luna.

Printre companiile care ravnesc la noul concept se pare ca se numara Google, Skype, dar si companii rusesti precum Yandex sau un magnat rus, Yuri Milner, care detine deja peste 5% din Facebook.

Desi a primit oferte chiar de un milion de dolari, adolescentul a declarat ca site-ul nu este, cel putin deocamdata, de vanzare. Tanarul cauta, in schimb, finantare pentru dezvoltarea produsului.

Nu ai nici o idee despre persoana cu care vei interactiona. Pana acum, vizitatorii site-ului au descris tot felul de experiente, precum un barbat in costum de cerb, un artist care schiteaza rapid portrete, oameni care danseaza in fata camerei web in incercarea de a interactiona cu ceilalti.

Evident, exista situatii limita, cu indivizi care apar dezbracati care doresc conversatii erotice sau mimeaza acte sexuale. Au fost descrise si false tentative de sinucidere. Oricat de ciudat ar parea, toate acestea nu ii impiedica pe internauti sa acceseze site-ul. Chatroulette este considerat "vestul salbatic" al Internetului, comparat cu primele conversatii online de la inceput, precum cele de pe mIRC.

Desi site-ul vinde publicitate, partea nefericita este ca el nu poate primi bani, conform legislatiei, deoarece are sub 18 ani.

Ramane de vazut, pana la urma, cat de profitabila va fi ideea. Deocamdata, este ceva nou care atrage extrem de multi amatori, ceea ce duce la un trafic important. 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?