hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Cele mai amuzante predictii eronate despre internet

Cele mai amuzante predictii eronate despre internet

calendar_month 06 Nov 2013, 14:00
Putini s-ar fi asteptat in urma cu 20 de ani la impactul urias pe care reteaua globala l-a obtinut. Scepticii au fost insa mai multi, iar internetul a fost tinta a numeroase predictii care s-au dovedit eronate sau chiar ridicole. Descopera cateva dintre predictiile gresite facute de specialisti neinspirati.
Google moare, Mahalo izbandeste
Andrew Keen, figura importanta a culturii internetului in urma cu un deceniu, era convins ca Google si-a incheiat "cariera" odata cu lansarea Mahalo, motorul de cautare verificat de o echipa editoriala care asigura calitatea rezultatelor.

Internetul se transforma in supernova in 1996
Inventatorul Ethernet a prezis sfarsitul internetului in urma cu mai mult de 18 ani. Specialistul credea ca extinderea internetului va duce la un fenomen asemanator celui de supernova, in care internetul va exploda si se va auto-distruge.

Y2K - Apocalipsa digitala
Multi au fost convinsi de isteria Y2K si in revista BYTE a fost numita chiar o "criza fara precedent in istoria omenirii". Apocalipsa digitala de la Revelion 2000 s-a limitat insa la cateva inconveniente minore.

Greselile lui Kurtzweil
Futurologul Raymond Kurzweil a lansat o serie de previziuni eronate despre care credea in 1999 ca se vor adeveri pana in 2009. Nu s-a trecut la recunoastere vocala ca modalitate principala de interactiune cu tehnologia, iar telefoanele nu pot face traducere directa intre doua persoane care vorbesc limbi straine.

Publicatiile nu trec in online
Ziarele si revistele au facut tranzitia in online cu succes, iar multi au fost convinsi ca acest lucru nu va deveni realitate. Cel mai faimos exemplu este astronomul Clifford Stoll, care era convins ca presa nu are niciun viitor pe internet.

Sursa: Business Insider 

Sondaj

Folositi internetul pentru: