hit.ro  »  Comunicatii  »  Securitate Cibernetica  »  Cel mai periculos malware Android este tinut "la secret" de specialistii in securitate

Cel mai periculos malware Android este tinut "la secret" de specialistii in securitate

calendar_month 10 Oct 2013, 14:30
Un nou malware Android este atat de grav incat specialistii in securitate refuza chiar si sa-i dezvaluie numele. In total au fost inregistrate deja 200 milioane de descarcari ale unor aplicatii vulnerabile, iar 1,8% din cele mai populare aplicatii din Google Play sunt expuse.
Situatia a fost descoperita de cercetatorii de la firma de securitate FireEye, care a refuzat sa numeasca problema din cauza potentialului urias de infractiuni cibernetice. Stim totusi ca este vorba despre o librarie software, folosita de numeroase aplicatii Android.

Amenintarea Android cunoscuta doar sub numele de cod "Vulna" expune utilizatorii aplicatiilor Android la numeroase amenintari si colecteaza date personale de pe telefon sau tableta, care pot fi trimise catre un server extern la o simpla comanda.
Vulnerabilitatile aplicatiilor Android permit introducerea gadgeturilor intr-un botnet si chiar captura de imagini si interceptarea de SMS-uri fara instiintarea utilizatorilor.
Firma de securitate a anuntat dezvoltatorul librariei software "Vulna", care a inceput deja trimiterea de update-uri pentru dezvoltatorii de aplicatii si care elimina o mare parte din vulnerabilitati.
Vom reveni cu amanunte.
Sursa: The Register 

Sondaj

Ce placa video aveti?