hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Ce au urmarit hackerii in atacul profilului Facebook al lui Mark Zuckerberg

Ce au urmarit hackerii in atacul profilului Facebook al lui Mark Zuckerberg

calendar_month 20 Aug 2013, 09:21
Profilul de Facebook al lui Mark Zuckerberg a fost spart de un programator hotarat sa aduca in atentia fondatorului retelei sociale un bug important. Palestinianul Khalil Shreateh a publicat un mesaj pe pagina lui Zuckerberg pentru a-i aduce in atentia vulnerabilitatea.
Facebook ofera recompense financiare programatorilor care descopera bug-uri, dar nu-l va plati pe palestinianul care a incalcat regulile. Shreateh sustine insa ca singurul motiv pentru a publicat un mesaj in profilul lui Zuckerberg este faptul ca echipa tehnica a retelei sociale i-a ignorat avertismentele cu privire la bug.

Dupa ce a descoperit ca oricine poate publica un mesaj pe Wall in profilul oricarui alt utilizator Facebook, programatorul palestinian a trimis informatiile despre vulnerabilitate echiperi tehnice a Facebook, insa raspunsul primit a fost "Ne pare rau, dar acesta nu este un bug."
Reprezentantii Facebook sustin ca in ciuda scuzelor "hackerului", acesta nu va fi platit, deoarece a incalcat regulamentul de dezvaluire responsabila a bug-urilor. Acestia au recunoscut insa ca mesajul initial al lui Khalil Shreateh nu ar fi trebuit ignorat.

Sursa: BBC News 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?