hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Cateva minute de probleme tehnice Google afecteaza puternic intregul internet

Cateva minute de probleme tehnice Google afecteaza puternic intregul internet

calendar_month 19 Aug 2013, 09:55
Intreruperea serviciilor Google are un efect urias asupra traficului online la nivel mondial si atunci cand dureaza doar cateva minute. Vineri, 16 august, traficul online a scazut cu 40 la suta in doar 5 minute de probleme tehnice Google.
Toate serviciile Google au fost intrerupte timp de cateva minute in noapte de vineri spre sambata, dar efectul cel mai puternic a fost resimtit de cei care au incercat sa utilizeze motorul de cautare. Intreruperea a afectat Romania mai putin, deoarece a avut loc in intervalul 01:52-01:57 ora locala.

Reactiile au fost instante pe Twitter si in alte retele sociale, dar dupa ce problemele tehnice Google au fost rezolvate, s-a observat o crestere importanta a traficului online la nivel global.
Intreruperea de servicii a motorului de cautare Google nu a cauzat si o crestere in traficul Bing sau Yahoo!. Daca probleme tehnice ar fi durat mai mult, motoarele de cautare mai mici ar fi putut deveni la randul lor indisponibile, nefiind capabile sa preia numarul urias de cautari Google.
Sursa: Cnet 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?