hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Britanicii au organizat un atac cibernetic impotriva Anonymous in 2011

Britanicii au organizat un atac cibernetic impotriva Anonymous in 2011

calendar_month 07 Feb 2014, 12:00
Cea mai noua dezvaluire a lui Edward Snowden vizeaza un atac cibernetic organizat de serviciile de comunicatie britanice impotriva activistilor de la Anonymous. Reprezentantii GCHQ spun ca au actionat legal, dar o astfel de masura impotriva unui chatroom ridica mai multe semne de intrebare.
Britanicii de la Government Communications Headquarters au folosit un atac de tip DoS pentru a impiedica accesarea chatroom-ului care a devenit astfel offline. Organizatia Privacy International si mai multi experti in securitate s-au aratat ingrijorati de tactica GCHQ, care ar putea fi si ilegala si imorala.

In afara de faptul ca britanicii au criticat aspru astfel de atacuri organizate de alte guverne pentru a impiedica dreptul la libera exprimare, actiunea GCHQ a avut si alte repercursiuni, nu doar stoparea unor discutii potential ilegale.
Dr. Steven Murdoch, cercetator in securitate la Universitatea Cambridge, a explicat ca serverul atacat avea probabil si alte functii, nu doar cele legate de chatroom-ului Anonymous. Specialistul a luat apararea activistilor, subliniind faptul ca doar o mica parte dintre membrii Anonymous sunt implicati in activitati de criminalitate online, iar cei mai multi sunt interesati in principal de proteste perfect legale.
Sursa: BBC News 

Sondaj

Ce placa video aveti?